Lezers schrijven

11 april 2012 05:00

Een reactie op het bericht dat wethouder Adri Duijvestein een studiereis naar Londen maakt, een reactie op de ingezonden brief van H. Klaassen in deze krant van 4 april over ‘Mal huisdiereneldorado’ en een lezer vond een fout in deze krant van 4 april

Duijvestein

Geachte heer Duijvestein. Naar aanleiding van het krantenbericht in Almere DEZE WEEK van 23 maart vraag ik u of uw studiereis naar Londen (over de benutting van openbaar vervoer) voldoende rendement heeft voor de Almeerse bevolking. In het bijzonder vraag ik u belangen te behartigen voor onze wijk, zonder enige voorziening en zonder openbaar vervoer. Een mini-busverbinding tussen deze wijk Noorderplassen Oost en het Centraal Station zou de bereikbaarheid verbeteren. (Niet iedere bewoner kan over geschikt privé-vervoer beschikken.) Ook met het oog op de (nogal hoge) OZB-waarde van betroffen woningen, is een gemeentelijke investering in zo'n verbinding een redelijke eis.
H. Stuijfzand, Noorderplassen

Mes op zak?

Ik heb begrepen dat er een hond is aangevallen door een andere hond, een zogenaamde Stafford. Het is bekend dat problemen vaak met deze honden voorkomen. Toch vraag ik me af wat de andere hondenbezitter met een mes op zak deed. Is dit wel normaal? De hond is al eeuwenlang een huisdier en dat is niet omdat ze zo agressief zijn. Een hond in huis kan voor veel mensen een verrijking van hun leven zijn, zoals voor eenzame mensen, gehandicapten en ouderen. Dat mijnheer Klaassen het niet op honden heeft is zijn goed recht. Overlast wordt niet alleen door honden veroorzaakt. Mensen maken elkaar ook af, of heeft mijnheer Klaassen nooit naar Opsporing verzocht gekeken? Wat te denken van de rotzooi overal op straat en in parken. Kapot geslagen flessen, lege patatzakken en kippenbotten, achtergelaten rotzooi van barbecuende jeugd etc. Dan is het maar goed dat er hondenbezitters zijn, die jaarlijks 100 euro aan belasting betalen, waar een aardige vetpot van ontstaat voor de Gemeente Almere, om deze rotzooi op te ruimen, rotzooi die in tegenstelling tot hondenpoep niet milieu vriendelijk en afbreekbaar is.
Kort samengevat, asociale mensen vind je overal. Hou eens op met af te geven op honden en hun bezitters. Veel hondenbezitters hebben leuke, sociale honden. Ook ruimen veel bezitters de uitwerpselen van hun hond op. Degenen die dat niet doen zijn aso's, net zo als de aso's die overal hun rotzooi deponeren.
Henk van Beem, Almere

Grastrimmers

Het relaas over de kapotte autoruiten is netjes, maar de oorzaak is dat de grastrimmers behoorlijke steentjes wegslaan die door de ruiten gaan. De nylondraden slaan de ruiten niet stuk.
J. van Dam, Almere
Noot van de redactie: U heeft helemaal gelijk. De nylondraadjes slaan steentjes weg. Die veroorzaken de schade.