Lezers schrijven

12 april 2012 11:31

Pim van Kesteren

Steunenberg

Mevrouw Steunenberg had gelijk. Wie gaat er nou parkeergeld betalen voor een kil en onmenselijk, modern en duur winkelcentrum in een kale vlakte? Elke zaterdag staan Almeerders in de file op weg naar Amsterdam of Hilversum, waar men WEL gezellig kan winkelen, zonder logge Oostblokgebouwen of felle spookachtige LED-verlichting. Het is erg jammer dat mevrouw Steunenberg vertrekt want zij luisterde tenminste nog een beetje naar wat er onder de Almeerders leeft. Het was voor Almere beter geweest als de grootheidswaanzinnige Adri Duivesteijn was vertrokken. Een nieuw winkelgebied kan maar beter worden gebouwd zonder hem en zonder de projectontwikkelaars.


Duivedrek

Berdien op 't gemeentehuis zei: ik vertrek
want het stinkt hier naar vis en naar duivedrek.
Caroline, Almere (naam bij redactie bekend)
Begrijpen

Met referte naar de reactie van de heer Van Beem op mijn stukje van 4 april jl aangaande de wanhopige verdedigingsactie van een hondenbezitter. begrijpt hij er volgens mij niets van. Al begint hij zijn proza met de zin “ik begreep dat" enz.(kennelijk leest de heer van Beem minder frequent de krant dan dat ik Opsporing Verzocht kijk).
Met dit laatste gegeven heeft hij gelijk; inderdaad kijk ik nauwelijks tv en al helemaal niet naar programma's met een selectieve nieuwsgaring doch dit terzijde. Mijnheer Van Beem vraagt zich waarom de hondenbezitter een mes op zak heeft , nou niet zo moeilijk gezien het verloop van het voorval dat is punt 1.
Punt 2 beweert hij dat ik het niet op honden zou hebben , wanneer hij mijn stukje goed gelezen zou hebben staat daar het tegenovergestelde en zijn het meestal de hondenbezitters waar ik weinig tot niets mee op heb.
Een hond is nu eenmaal het domste dier op aarde daar hij zich voor de volle 100% afhankelijk heeft gemaakt van de mens , met alle respect overigens,en behoeft een juiste aansturing van "de baas"binnen de maatschappelijke kaders.
Punt 3 : de hond is inderdaad al eeuwenlang een huisdier doch in die tijden zullen er niet zoveel geweest zijn als heden en zal deze zich niet hebben bevonden op een bovenwoning of in te krappe huisjes , om nog maar niet te spreken over volle asielcentra en zeker niet om mensen te "vermaken" en om als speeltje voor stoere domme kerels te fungeren door ze op te jutten tegen katten e.d.
Punt 4 verheugt het mij dat hij zijn klaagrede over rotzooi op straat etcetera nauw laat aansluiten op de honden/huisdierenproblematiek ; hiermee wordt in een adem de sociale hoedanigheid van de gemiddelde Nederlandse bevolking aangeduid : aan het einde van een dagje strand moet er in dit malle land een bulldozer aan te pas komen om de troep op te ruimen terwijl in een land als Italië bijvoorbeeld kinderen wordt geleerd waar een afvalbak voor bestemd is en de weinige honden aangelijnd worden dus heer Van Beem , Aso's vind je vooral in dit schreeuwlandje waar je je hond kan laten poepen en piesen voor nog geen tientje per maand waardoor er jaarlijks , ter uwer geruststelling overigens, een milieuvriendelijke hondendrollenberg ontstaat met de omvang van het Paleis op de Dam en een malloot van een of andere hondenbezittersvereniging die bij de opening van een overdekt winkelcentrum staat te demonstreren omdat er een hondenverbod geldt alsof je het arme dier daar een groter plezier mee doet dan een strand-of boswandeling.
Ik zou de heer van Beem willen aanmoedigen zijn voortuin, indien hij deze heeft, te laten volpoepen door al die arme hondenbelastingbetalers en de milieuvriendelijke afbreekbaarheid nog eens te toetsen in een heerlijke voorjaarszon, wellicht iets voor Opsporing Verzocht...
H. Klaassen