Lezers schrijven

28 maart 2012 05:00

Henk Bloem

Bagger

Ik had nog nooit een klacht over Almere DEZE WEEK maar nu moet me toch even iets van het hart.
Die rubriek Kanjerbabe. Wat een ongelooflijke bagger de laatste paar weken. Kunnen jullie die meiden nu echt niet even in de studio zetten met een deskundig laagje make-up? In het begeleidend stukje staat wel dat de modelletjes naar de studio kunnen komen maar gebeurt dus echt niet. Of is het begrip studio zo ruim dat ook het bos en een handvol parkeerplaatsen in Almere eronder vallen? Ik kan me voorstellen dat je in de zomer eens naar een strandje gaat om daar wat leuks te fotograferen maar wat jullie nu brengen kan toch echt niet.
Overigens ... De rubriek heet Kanjerbabe. Ik associeer dat met mooie meiden op hun voordeligst gefotografeerd, een beetje geraffineerd, met een ietwat creatieve be- en verlichting. Niet te sexy, alles wat bedekt moet zijn is bedekt. Maar er staan me soms toch theemutsen bij. Tsjonge tsjonge. Controleert de redactie de foto’s niet als die fotograaf ze komt inleveren? Denk toch dat de redactie wel enige smaak moet hebben, de fotograaf duidelijk niet. Of misschien is het ook gewoon een moneymaker die maar iets inlevert omdat hij nu eenmaal de taak heeft die rubriek te vullen.
Dan… Als er eens in de studio gefotografeerd wordt: altijd dezelfde belichting, altijd dezelfde achtergrond (eerst donkerblauw na een paar jaar nu fletsblauw). Dat zou die fotograaf toch ook moeten zien? Of in ieder geval jullie, de redactie?
Maar ja, het kan natuurlijk ook dat het jullie geen lor interesseert, die Kanjerbabe. Mij overigens ook niet maar dat hoekje in de krant springt er echt uit iedere week. En dan niet ten positieve.
Redactie, a.u.b., doe er wat aan of haal die rubriek weg en zet er opmerkelijk nieuws, de oudste bewoner van Almere, of de jongste, of het oudste echtpaar, of de opmerkelijkste Almeerder, of de sportiefste, of de lelijkste. Nou ja onderwerpen zat.

Digitale informatieverstrekking

Waar ik mij al een tijd over verbaas is dat er veel informatie wordt weggegeven maar dat men zich altijd digitaal verder kan informeren.
Veel mensen beschikken nog niet over internet/een computer, en dan met name de ouderen. Waarom wordt niet meteen alle informatie vermeld? Zoals de locatie waar iets plaatsvindt. Of de tarieven die ervoor gelden, waar men voor bepaalde onderwerpen terecht kan.
Het is hetzelfde als met aanbiedingen van vakanties: altijd op basis van twee personen maar wat je betaalt als één persoon, dat vermeldt het plaatje nooit. Ik kan me herinneren dat het ooit verplicht was, maar ja dat was vóór het stenen tijdperk.
Steeds weer een e-mailadres, en verder zoekt u het maar uit. Dit gebeurt waarschijnlijk om ons te dwingen in het computertijdperk mee te draaien en steeds meer van ons privé aan de weet te komen.
C.C. Elligens, Tussen de Vaarten-Midden

Grootheidswaanzin

Beste Almeerders, wat wordt u weer belazerd. Heeft u de foto's van de opening van het Belfort en de eerste koopzondag gezien? Er is weinig winkelend publiek tussen de grauwe en kolossale gebouwen maar het bestuur van Almere is tevreden. Het bestuur heeft er namelijk totaal geen boodschap aan, dat Almeerders een gezellige en vriendelijke omgeving willen om te wonen en te winkelen. Het bestuur wil juist geen gezelligheid en is alleen maar vol van grootheidswaanzin. Daarom worden in de wijken mooie bomen gekapt, tien jaar nadat zij geplant zijn. Bloeiende struiken maken plaats voor goedkope hondepoepgrasveldjes. Straten worden in de winter niet sneeuwvrij gemaakt. Betaald parkeren in Buiten. En steeds meer kille moderne bouwblokken van hard en koud materiaal. Steeds meer griezelige led-verlichting in het centrum. Straks staat daarom niet alleen de helft van de Almeerse kantoorgebouwen leeg, maar ook de helft van de Almeerse winkels. En moeten wij bloeden voor de grootheidswaanzin van Adri Duivesteijn c.s.
Pim van Kesteren