Lezers schrijven

18 januari 2012 06:00

Jos Risselada reageert op het artikel ‘Gratis uitleen van scootmobielen’ (Almere DEZE WEEK, 4 januari pagina 21). Almeerders, maar ook bezoekers van buiten de stad kunnen gratis een (dag)deel gebruikmaken van een ‘leenscootmobiel’.


Protest

Waarom moeten wij, die op medische gronden gebruik moeten maken van een scootmobiel, sinds 1 januari een eigen bijdrage gaan betalen waar 'anderen', ook mensen van buiten Almere, deze gratis kunnen lenen. In theorie zouden mensen 'die het leuk vinden' gratis een dagje met een scootmobiel kunnen rijden. Ook mensen die niets mankeren want wie controleert dit?
Hierbij wil ik iedere scootmobielgebruiker, die op medische gronden een scootmobiel gebruikt, dan ook oproepen te protesteren bij de gemeente Almere tegen de eigen bijdrage. Wij, ook ik, kunnen namelijk niet zonder scootmobiel. In mijn specifieke geval mag ik niet fietsen en wat langere afstanden lopen is voor mij niet haalbaar. Vandaar de scootmobiel.
In mijn ogen is er sprake van rechtsongelijkheid. Volgens de wet is toch iedereen gelijk?
Ik hoop op veel reacties.
Jos Risselada, Danswijk

Neem een Almeerse taxi

Het is nog steeds hangen en wurgen voor de Almeerse taxiondernemers. De concurrentie van taxi’s uit Amsterdam en omstreken wordt steeds groter. Zelfs taxi’s die de hele dag op Schiphol hebben gereden, de zogenaamde Schipholtaxi’s, komen in de weekenden in Almere nog even iets bij verdienen.
Controle op overschrijding van hun rijtijden is helaas niet aan de orde. Klachten van klanten die iets vergeten zijn in de taxi en hun spullen nooit meer terugzien, of ritprijzen die alle proporties te buiten gaan.
Klachten over ongewenste intimiteiten en/of bedreigingen komen helaas ook voor.
Chauffeurs die de Nederlandse taal niet of nauwelijks beheersen, en absoluut de straten in Almere niet kennen, wat tot gevolg heeft dat de ritprijzen veel te hoog worden, door omrijden of niet begrijpen naar welke straat ze moeten.
Bedragen die vaak het dubbele zijn van wat de Almeerse taxi’s berekenen.
De taxibranche is al een branche die altijd onder vuur staat, en het imago wordt hiermee behoorlijk geschaad.
Ik adviseer dan ook aan de passagiers die een taxi willen in Almere om in een taxi te stappen die in ieder geval uit Almere komt (te zien aan naam of telefoonnummer), zodat je weet dat je op een eerlijke en betrouwbare manier vervoerd wordt.
Cor Swart, Taxi Almere Collectief