Lezers schrijven

22 februari 2012 06:00

Aan de oproep van columnist Marcel Beijer vorige week in zijn Hoeksteen om massaal ‘Stappenplan is geniaal’ te mailen naar redactie@almeredezeweek.nl, hebben veel lezers gehoor gegeven. De meeste inzenders hebben alleen die ene zin gemaild, een aantal heeft er een toelichting bij gegeven. Die zijn hier te lezen.
Marcel Beijer beschreef in zijn column een 5-stappenplan om het kasteel in te zetten de Floriade in 2022 naar Almere te krijgen.


Aandeel kopen

Eindelijk iemand die ‘in mijn straatje’ spreekt. Naar mijn mening kun je er het best nog aan toevoegen: vraag elk Almeers gezin een aandeel te kopen van 100 euro per jaar (of een veelvoud daarvan) gedurende vijf jaar, dat hopelijk zoveel geld zal opleveren dat daarmee de afbouw gestart kan worden.
Geef deze aandeelhouders als rendement bepaalde rechten, zoals zaalgebruik bij feesten en partijen, korting op de toegangsprijs bij concerten en evenementen.
Als de gemeente dan nog zorgt voor een fors startkapitaal en goede ontsluiting, krijgen we zeker de Floriade binnen onze gemeente.
Henk Lamboo
Het verdient zich terug

Ik ben het helemaal met de schrijver eens. Doe eens wat aan dat kasteel. Het kan zo ontzettend mooi worden, en het ligt op een prima locatie. Nou alleen nog wat geld, maar ik denk dat het zich wel terugverdient.
Annemiek Steffens
Halve gare wethouder

Eindelijk een plan voor het ‘kasteel’ wat ooit een of andere halve gare wethouder heeft verzonnen en nu fijn hier weg is en in Den Haag zit?!
Rina Adams
Collectebus

Ik ben het er helemaal mee eens. Deze week bedacht ik nog hoe ik een actie kan starten en het kasteel kan laten afbouwen. Ik wil best met een collectebus langs de huizen om geld in te zamelen.
Ik hoop dat het lukt. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?
Hanneke van den Bos
Briljant

Briljant plan. Doorzetten!
Feico C. Gerretsen
Blamage

Laat iemand alsjeblieft het kasteel afmaken. Het kan zo mooi zijn. Nu heet het ‘de ruïne van Almere’, wat een blamage.
H. Heater
Iets moois

Wat zou het geweldig zijn als er eindelijk iets moois gedaan gaat worden met het kasteel! Er zijn al zóveel jaren niet benut! Zó jammer! Almere is het kasteel waardig! Superjammer dat Tijs Blom het niet voor elkaar kreeg! Hulde voor zijn initiatief! Succes!
L. Braam