Lezers schrijven

30 november 2011 06:00

Bob Fonhof, voorzitter van de Almere Partij, heeft een overlijdensbericht geschreven. Eind oktober is het laatste postkantoor van Nederland, op de Neude in Utrecht, gesloten. En een lezer reageert op de reactie van iemand in de krant van 23 november op pagina 17 over Sinterklaas.


Gepeupel

Een instituut, eigendom van de burgers van Nederland, heeft het loodje gelegd. Het laatste postkantoor van Nederland is gestorven. De directeur van dit gewezen Staatspostbedrijf heeft gezegd dat hij met weemoed terugkijkt op dit instituut en dat zonder zich te schamen. Hij beweerde namelijk dat de bevolking eigenlijk de schuld is van het sluiten van de postkantoren. Zij kochten bijna geen postzegels meer. Toen enkele kritische vragen gesteld werden aan deze directeur, meldde hij dat het geen ordinaire bezuiniging is, maar zuiver een gevolg van het niet meer bezoeken van de kantoren.
Daarmee bevestigde hij meteen dat hij onzin verkoopt met het stellen dat burgers de schuldigen zijn. Ik begrijp niet waarom ik altijd zo lang in de rij heb moeten staan voor een paar postzegels, dan wel een pakketje te verzenden. Begrijp ik uit zijn verhaal dat al het personeel nog steeds in dienst is bij de Koninklijke? Ik weet dat duizenden mensen de straat zijn opgezet. Het gemor van het ‘gepeupel’ is hij zeker even vergeten, dat allang moppert over deze maatregel. Waarschijnlijk is hij de bejaarden als gewoonlijk ook vergeten. Jammer dat ik nog zoveel mensen bij bovengemelde eigenaren van de postkantoren naar binnen zie gaan. Jammer hoor, zij verdienen het niet.
Bob Fonhof
Kinderen kennen geen discriminatie

Iemand die zijn of haar brief ondertekent met Mokarinaa heeft dus totaal niet begrepen hoe het Sinterklaasverhaal in elkaar zit, kent dit blijkbaar gewoon niet en schrijft daarom maar baarlijke nonsens!
Daarom laat ik dit even weten: Sinterklaas is al in de tweede eeuw geboren, en heeft dus nog nooit ofte nimmer van onze beruchte discriminatie gehoord! Het was een heilige bisschop die woonde in Myra in Turkije. Ook al een plaats waar men geen last had of heeft van rassendiscriminatie. Van Suriname of Afrika had de goede man dus nog nooit gehoord, dus waar de onzin vandaan gehaald wordt dat hij slaven uit die landen vandaan haalde? De man is heilig verklaard omdat hij juist heel veel goede dingen heeft gedaan tijdens zijn leven.
De figuur van Piet is pas eeuwen later in het verhaal terechtgekomen, dus een verzinsel. Deze figuur wordt, volgens deze legende, zwart van het door de schoorsteen gaan om de presentjes in de huizen en de schoenen te droppen. Dat heeft dus ook geen bal te maken met discriminatie.
Als wat Mokerinaa beweert waarheid zou zijn, waarom zijn dan al die donkere kinderen met hun ouders zo gek met deze figuren? En ik heb er genoeg gezien die, met veel plezier, Sinterklaas weer in Almere hebben ontvangen.
Laten we ons gewone boerenverstand gebruiken en de kinderen hun feest laten hebben, zolang het duurt is het alleen maar genieten en geen spijkers op laag water zoeken alsjeblieft. Kinderen kennen geen discriminatie wat Sinterklaas en Zwarte Piet betreft, ze zien alleen maar iemand die ze heel veel plezier geeft!
Daarom zeg ik: Lang leve Sinterklaas!
Mevrouw Van Teeffelen