Lezers schrijven

07 december 2011 06:00

Ron Gal reageert op het artikel '50-plusser weer aan het werk dankzij UWV' in Almere DEZE WEEK van 30 november.


Stekker uit UWV

Ik verloor mijn baan na elf jaar ook als gevolg van een reorganisatie. Deze mevrouw Van der Wiel heeft gewoon geluk gehad, ik heb zelf een andere ervaring met UWV. Toen ik me op mijn 55ste inschreef bij UWV werd er al meteen gezegd dat het moeilijk zou worden om mij weer aan het werk te krijgen. Fijn om te horen in je eerste gesprek met je werkcoach.
Ik zit nu ruim twee jaar in de WW en ben drie werkcoaches verder. Je hebt als werkzoekende het idee, dat je te maken hebt met een administratief bureau. Ze doen voor de werkzoekende niets. Nou ja, bijna niets. Eens per week krijg je een aantal vacatures van uitzendbureaus toegestuurd, welke veelal zijn ingevuld of niet van toepassing zijn voor de branche waarvoor je staat ingeschreven. Het UWV ligt al jaren onder vuur. Trek of de stekker eruit en laat een kwalitatief uitzendbureau instappen, inclusief administratie uitkering.
Ron Gal
Koninginnedag

Pronken met andermans veren.
Onlangs werd bekend dat Radio538 geen feest meer mocht organiseren op het Museumplein in Amsterdam. Almere was er onder leiding van Almere City Marketing als de kippen bij om te zeggen dat zij wel even een Koninginnedagfeest in samenwerking met Radio538 wil organiseren in Almere. Terwijl Stichting Oranje Comité al jaren bezig is om subsidie te krijgen van de gemeente om een fatsoenlijk Koninginnedagfeest van de grond te trekken. Zoals het voorstel dat door het Comité is gedaan om samen met Radio538 of een ander netwerk zoals Radio Veronica een feest in Almere te organiseren. Regelmatig hebben wij dit gepromoot. Een dergelijk voorstel vanuit het Oranje Comité, wordt door de gemeente al jaren lang afgewezen omdat er geen budget, dan wel geen goed voorstel zou zijn van ons en meer van dat soort nonsens.
Als je geen geld ontvangt kun je natuurlijk geen grootste evenementen bestellen. Kennelijk zijn deze zaken voor ACM geen beletsel om een aanbieding te doen aan Radio538. Hoezo, geen budget waarvan gaan zij dit dan organiseren en financieren. Het gemeente bestuur blijkt via de achterdeur toch geld te geven. Wat door ons ook niet begrepen wordt dat de gemeente Almere in 2010 het Oranje Comité Almere heeft toegezegd dat zij als enige organisator van Koninginnedag optreed. Hoe kan het dan dat het ACM zonder overleg en ruggespraak kan roepen dat zij het varkentje wel even gaan wassen. Betekent dit dat ACM in de toekomst Koninginnedag gaat organiseren terwijl er al jaren wordt geroepen dat er geen budget is. Of is dit soms de zoveelste poging het Oranje Comité Almere buiten spel te zetten.
Gemeente Almere bedankt.
Jan Boogers, secretaris Stichting Oranje Comité Almere