Lezers Schrijven

26 november 2008 08:00

Het in sinterklaastijd en een tweetal lezers klom in de pen om wat over de pieten te zeggen. Ook ergert een lezer van Almere DEZE WEEK zich aan columnist Robert Mienstra.


Achterlijk accent

Het idee van een speciaal Sinterklaasverhaal is, op zich, heel erg leuk, maar er moet mij toch iets van het hart. Waarom toch wordt Trappedoelie zo'n achterlijk accent gegeven, volgens het verhaal moet de man niet opvallen en woont hij al een tijd in Nederland. Dan juist mag hij niet zo'n accent hebben en normaal Nederlands spreken dacht ik zo.
Ook is het , juist als Zwarte Piet, streng verboden om zo'n mal taaltje uit te slaan, op de officiële Pietenopleiding word je direct afgeserveerd als je jezelf zo mal aanstelt. En het is ook niet bepaald een voorbeeld om hem zo voor te stellen, iedere Piet op t.v. praat gewoon nederlands, en zo hoort het ook, kinderen zijn niet gek en ze moeten ook niet zo behandeld en tegemoet getreden worden!
Als u volgend jaar van plan bent om opnieuw een Pietenverhaal te plaatsen, laat Piet dan gewoon praten s.v.p..
M.C. van Teeffelen-v.d. Zel
Zwarte pieten missen

Waar ik het over wil hebben is dat ik het in triest vind dat er totaal geen opleuking is van zwarte pieten en sinterklazen achter de etalage ruiten van de winkels. Dat is al jaar en dag zo. Ik woon hier nu dertig jaar maar aan SINTERKLAAS doet men hier in Almere niet!De winkels liggen al wel volgepropt met kerstartikelen. Laten ze nou eerst eens met SINTERKLAAS beginnen, het is toch een kinderfeest? Als je hier langs die kale etalageruiten loopt dan is het zo nietszeggend. Ik zou tegen de winkeliers willen zeggen: geef uw etaleurs eens de opdracht aan uw etalage een gezellige inkijk te geven met zwarte pieten en sinterklazen want het oog wil ook wat. V&D heeft wel pieten binnen hangen maar hang ze ook in de etalage, enig toch voor de kinderen?
Jacobine
Column Mienstra

Ik begrijp niet wat uw overwegingen zijn om dergelijke columns van Robert Mienstra te publiceren.
Hij etaleert hierin zijn onverantwoordelijke gevaarlijke machogedrag op de weg.
Een goed voorbeeld voor uw lezers, jong en oud.
Dit is al de zoveelste keer dat hij dit presteert.
Het enige verstandige dat er in staat zijn de woorden van zijn vrouw.
Denk hier eens over na aub.
Fer Bolweg