Lezers schrijven

04 januari 2012 06:00

Ellis Havenaar reageert op het artikel 'PVV en actiegroep ‘Stop de coffeeshop’ strijden zij aan zij' en drie reacties op het artikel 'Tochtige bushokjes bij Flevoziekenhuis', uit Almere DEZE WEEK van 28 december. En een mooie nieuwjaarsgroet van Bob Fonhof.


Jointje

Ik heb jarenlang op de PVV gestemd maar als ze nu moeilijk gaan doen over een te openen coffeeshop, dan zeg ik bij deze mijn vertrouwen in de partij op. Dan liever de VVD, die bekijken dit soort plannen iets reëler in plaats van te reageren vanuit de onderbuik. Bovendien, diverse PVV (Tweede) Kamerleden waren afgelopen jaar in het nieuws in verband met drankmisbruik. Waarom zou een jointje dan niet mogen?
Ellis Havenaar
Vervelend

De bushaltes zonder overkapping zijn inderdaad erg vervelend. Ik heb er ook al last aan ondervonden.
Hendrik

Giert

Hoezo, alleen deze? Heb je weleens op het Oor op de bus staan wachten in zo'n hokje? Je waait er bijna uit omdat ze van twee kanten open zijn. Ook bij de spleten tussen de glaspanelen giert het van de wind. Zo groot als de bushokjes ook zijn, er is misschien maar voor één persoon een droge plaats als het regent.
Roel

Armoedig

Vergeleken met de bushokjes in Almere Poort vallen die bij het Flevoziekenhuis wel mee (is mijn ervaring). Bij de armoedige bushokjes in Poort worden de ramen er constant uitgeslagen (wát een lol maar nou jok ik..) dus hebben die bij regen en kou helemáál géén nut. Ik stel voor dat degenen die dat doen de ramen in hun eigen huis gaan kapot rammen, zullen hun ouders leuk vinden...
Eefje
Trein

Voor het eerst weer eens in de trein naar Amsterdam, omdat het parkeren in deze stad een ramp is geworden. Niet dat dit voor de Amsterdammers nog wat uitmaakt, dat komt namelijk omdat ook zij daar niets meer te vertellen hebben. Kijk maar naar het prestigeproject de metrotunnel. Ook al zou de hele stad elektrisch gaan rijden, dan wordt er niets teruggedraaid. Waarmee ik maar wil zegen dat het schijnheilige praatje over het verbeteren van het milieu, net als in Almere, altijd een wassen neus is geweest en gewoon een ordinaire geldkwestie was. Maar daar wilde ik het nieuwe jaar eigenlijk niet mee beginnen.
Als je als automobilist (milieuvervuiler) zoals ik? nu eens met de trein gaat, slaat ook daar de schrik je om het hart. Zit op het bankje schuins achter mij een malloot te telefoneren waar de hele trein plezier van had. Elk woord elke zin elke regel blèrde hij de telefoon in aan een collega over de economie en de gevolgen daarvan, waar hij eventueel last van zou hebben. Op een gegeven moment was ik het zo zat, dat ik mijn pakte telefoon en net deed alsof ik ook aan het bellen was. Goed in het zicht van de zeer luidruchtige charmante heer, begon ik mijn gesprek. 'Hallo Job, hoe gaat het met jou?Heb je het laatste nieuwtje al gehoord over de lekkerste oliebollen? Nee hoe kan dat nou, ik heb gehoord dat op de Grote Markt de bollen het beste zijn.' Ik zweeg even alsof ik naar iemand luisterde, daarna zette ik mijn gebrul weer voort.
'Nou Job', zei ik, 'je moet ze echt even gaan kopen hoor.' Een dame die vlak bij mij zat griste lachend in haar tas keek mij aan, gaf mij een knipoog, en haalde daar ook een telefoon uit tevoorschijn en begon op luidruchtige toon, echt of niet echt weet ik niet, met haar vriendin te bellen. Zij vertelde dat haar kerst een beetje verpest was omdat ze namelijk ongesteld was geworden. We schoten allebei in een ongelofelijke ongegeneerde lach. Ook al omdat de brulaap aan ons vroeg of wij misschien wat rustiger aan konden doen omdat hij zijn tegenspeler niet meer kon verstaan door het lawaai van ons. In deze wereld leven wij thans. Toch de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het nieuwe jaar wat beters mag brengen dan deze ervaring.
Bob Fonhof