Lezers schrijven

11 januari 2012 06:00

Jos Risselada reageert op het artikel ‘Gratis uitleen van scootmobielen’ (ADW, 4 januari pagina 21). Almeerders, maar ook bezoekers van buiten de stad kunnen gratis een (dag)deel gebruikmaken van een ‘leenscootmobiel’ van de gemeente. En een Almeerse zoekt getuigen van een ongeval op de busbaan naast het stadhuis.


Protest

Waarom moeten wij, die op medische gronden gebruik moeten maken van een scootmobiel, sinds 1 januari een eigen bijdrage gaan betalen waar 'anderen', ook mensen van buiten Almere, deze gratis kunnen lenen. In theorie zouden mensen 'die het leuk vinden' gratis een dagje met een scootmobiel kunnen rijden. Ook mensen die niets mankeren want wie controleert dit?
Hierbij wil ik iedere scootmobielgebruiker, die op medische gronden een scootmobiel gebruikt, dan ook oproepen te protesteren bij de gemeente Almere tegen de eigen bijdrage. Wij, ook ik, kunnen namelijk niet zonder scootmobiel. In mijn specifieke geval mag ik niet fietsen en wat langere afstanden lopen is voor mij niet haalbaar. Vandaar de scootmobiel.
In mijn ogen is er sprake van rechtsongelijkheid. Volgens de wet is toch iedereen gelijk?
Ik hoop op veel reacties.
Jos Risselada, Danswijk

Getuigenoproep

Dinsdag 13 december is mijn man op de busbaan aangereden door een bus van Connexxion. Mijn man reed door groen, dus logischerwijs reed de bus door rood. Dit gebeurde bij het oversteken van de busbaan op de Hospitaalweg, net voor de halte Flevoziekenhuis. De bus kwam uit de tunnel, mijn man reed richting stadhuis.
Mijn vraag is dus: Heeft iemand dit ongeluk gezien? En nog beter: Heeft iemand toevallig gezien dat de bus door rood reed of mijn man door groen?
Mijn man heeft blijvende letselschade opgelopen. Er is helaas geen politie bij geweest en mijn man is door een Connexxionbusje naar de eerst hulp gebracht.
De volgende dag zou mijn man gebeld worden door Connexxion, maar toen we na een week zelf maar gingen bellen, bleek er niets van bekend te zijn. Er werd toen beloofd dat het uitgezocht zou worden, maar ook nu kregen we geen telefoontje. Zelfs na een brief mijnerzijds hebben we nog geen enkele reactie ontvangen! Zo horen beschaafde mensen toch niet met elkaar om te gaan.
Wij hopen dat iemand ons een stapje verder kan helpen. We zijn bereikbaar via 036-8443733 en g.cohen@upcmail.nl.
Ineke Cohen, Stedenwijk