Lezers schrijven

28 september 2011 05:00

Een verontruste moeder

Verloedering

Mijn zoon zat woensdag 21 september om 21.35 uur buslijn 5 in Almere. Hij werd daar lastig gevallen door een jongen en niemand deed iets. De mensen in de bus en de buschauffeur ondernamen geen actie. Mijn zoon stapte uit en de bus met de persoon hangend aan zijn kleding en nog deed niemand iets. Buiten kwamen er zo’n tien jongens bij, hij kreeg toen klappen. Gelukkig alleen door deze persoon. Mijn zoon klopte op de deur van een kapperszaak in Staatsliedenwijk en vroeg om hulp, ook hier deed niemand iets. Gelukkig kon mijn zoon zich losrukken en wegrennen, en ging direct naar het politiebureau. Toen wij daar aankwamen konden we helaas geen aangifte doen door onderbezetting. Jammer dat de bezuinigingen daar ook te voelen zijn.
Ik wil de mensen in de bus, de chauffeur en de mensen in de kapperszaak wijzen op het volgende. Het kan zo maar zijn dat jullie kinderen, ouders of misschien jullie zelf de volgende zijn. Het gevoel bij mijn zoon is niet zozeer de pijn in zijn gezicht, maar het feit dat hij zich in de steek gelaten voelt doordat niemand iets doet. En nee, alleen kun je weinig doen, maar er zaten meer mensen in de bus, en in de kapperszaak. De politie is bezig de camerabeelden te bekijken, ik hoop dat er iets uitkomt. Ook hoop ik dat de mensen uit deze bus en de kapperszaak, contact willen opnemen met de politie om te vertellen wat er is gebeurd of misschien kent iemand deze persoon. De samenleving is net als de politiek, we krijgen wat we verdienen.
Naam bij de redactie bekend
Oppervlakkige stukjes

Al jaren erger ik mij aan de oppervlakkige stukjes van Robert Mienstra. Maar nu hij een standpunt inneemt, maak ik mij helemaal kwaad. Zijn Anna kan namelijk zo naturaliseren tot Nederlander en mag dan gewoon in Nederland blijven. Roma willen echter helemaal niets te maken hebben met de Nederlandse samenleving en willen niet de Nederlandse identiteit aannemen. Alles wat zij willen, is gebruikmaken van de voorzieningen in ons land. Er zijn in Nederland honderdduizenden mensen die niets te maken willen hebben met Nederlanders en de Nederlandse samenleving. Laat die mensen in vredesnaam zo snel mogelijk vertrekken. Als Volkskrant-lezer Robert Mienstra dat vergelijkt met de deportatie van Joden in de Tweede Wereldoorlog, is hij ziek in zijn hoofd.
WJP van Kesteren

Woninginbraken naar nul

Veiligheid, hoezo veiligheid in Almere. De gemeente wil hier helemaal geen veiligheid. Voor de burgemeester telt blijkbaar alleen een economisch belang of iets dergelijks. Ik zuig dit niet zomaar uit de duim. Ik heb dit wederom, en niet voor de eerste keer, zelf aan den lijve ondervonden. Ik lees dat de burgemeester waarachtig tevreden is, dat er nog maar 83 woninginbraken per maand worden gepleegd. Prachtig zal iedereen zeggen. Het gaat de goede kant op. Niets is minder waar.
Woensdag 31 augustus heb ik het volgende meegemaakt. Een woning werd niet alleen leeggeroofd, maar ook volledig overhoop gehaald. Diverse spullen zijn vernield. De daders zijn door mij gezien en de politie is gebeld. Een mooie kans om direct in te grijpen. Helaas wilde de politie niet komen. Ze hadden de indruk dat er misschien wel niets aan de hand was. Toen zij uiteindelijk kwamen kon er niks meer gedaan worden.
Hoe voelt dat voor deze bewoners nu ze het gevoel hebben en weten niet veilig te zijn in hun eigen huis, omdat de politie niet wil komen, terwijl de daders zo gepakt hadden kunnen worden? Burgemeester bedankt dat u zo blij bent met de slechts 83 inbraken per maand. Wanneer bent u aan de beurt? En blijft de politie dan ook weg?
Dit is dan toch een zuiver bewijs van mijn stelling. Ik heb nog wel een mening. De politie is bang voor die gasten of ze zijn bang dat zij mogelijk vrienden of familieleden aantreffen, en die wil je niet betrappen. Het is te belachelijk voor woorden. Jammer, dat wij in de gemeenteraad niets kunnen doen. Welke zittende partij doet dit wel?
Als de burgemeester (ik spreek maar niet van onze burgemeester) en de politie inbraken zou interesseren en daar echt actief mee bezig zou willen zijn, dan zou dit naar nul kunnen.
Bob Fonhof