Lezers schrijven

11 mei 2011 05:00

Een lezer reageert op een brief van Bob Fonhof. Deze was te lezen in Almere DEZE WEEK van 4 mei op pagina 6.


Gedumpte vaders

Met het stukje proza van de heer Fonhof over de Blijf van mijn Lijfclub wordt weer eens duidelijk dat hij er niets van snapt. Zo heeft hij het over dumpen in een Blijfhuis. Niemand dwingt deze vrouwen zich daar te vestigen en wat voor opvang is er voor vaders die gedumpt worden en kinderloos worden gemaakt, psychisch vernederd, getreiterd en financieel worden kaalgeplukt?
O, nee deze vrouwen zijn natuurlijk zielig, een uitkering, ouder en kinderkorting, kinderbijslag, partner- en kinderalimentatie, zwart schoonmaakklusje, onderverhuurd flatje, vriend in de WW en ga zo maar door. Ik verzin dit niet, maar mocht dit aan den lijve beproeven als ervaringsdeskundige.
Begrijp me goed: niets dan lof voor diegenen die een scheiding wel tot een goed einde weten te brengen maar kom bij mij niet met die simpele nonsens aanzetten. Voorts maak ik uit zijn stukje op dat slechts de moeders kinderen hebben, waar zijn de vaders en de rechten van de kinderen op vader? Valt dit niet onder geestelijke verwoesting? Over welke boosdoeners heeft hij het en waar haalt hij zijn wijsheden vandaan?
Ikzelf ben werkzaam geweest in een blijfhuis en het ontbreekt het de inwoners aan niets, voorts is de opvang slechts tijdelijk.
Mogelijkheden genoeg om aan werk te komen voor deze vrouwen dan wel om de handen uit de mouwen te steken en een zelfstandig bestaan op te bouwen (niet makkelijk maar zeker niet onmogelijk), niet door als het aan Fonhof ligt slachtoffers te creëren en bij de maatschappelijk werker achterover te leunen. Zo komen zij geen stap verder. Ja, wellicht op bijstandsniveau waardoor de neerwaartse spiraal zich blijft voortzetten met lovenswaardige steun van advocaten, rechters en de linkse elite in dit land.
Mijn betoog eindig ik met de heer Fonhof te adviseren op de site van Dwaze Vaders te kijken. Ik ben benieuwd waar zijn volgende stukje over zal gaan.
H. Klaassen, alleenstaand ouder uit Tussen de Vaarten.