Lezers schrijven

02 maart 2011 06:00

Een lezer van deze krant was zo enthousiast geworden na het zien van de voorstelling Bollywood, The show op 18 februari, dat ze haar ervaringen wilde delen met andere lezers van Almere DEZE WEEK. "Er gebeuren heel veel leuke dingen in Almere en er is zoveel te doen, dat wil ik graag delen met anderen", was haar commentaar.
Vaste reacteur Bob Fonhof van de Almere Partij heeft een bijdrage over Almeerse straatcoaches.

Bollywood in Almere

Vrijdagavond 18 februari zat ik in de grote zaal in de Schouwburg. Een zaal vol met mensen die verwachtingsvol zat te wachten op de voorstelling. Ik was aangenaam verrast dat er een gemêleerd publiek was. Er zaten veel Hindoestanen in het publiek en veel autochtonen die naar een voorstelling over Bollywood, de Indiase filmindustrie, kwamen kijken. Er werd Engels gesproken dus het was goed te volgen.
Zoals verwacht was de show spetterend en zat heel goed in elkaar. De verschillende liedjes vloeiden naadloos in elkaar over en zo ook de melodieën. De dansers en danseressen leken van elastiek. Ze waren bewogen zo soepel, ritmisch, swingend, energievol en uitputtingloos. De kostuums waren prachtig, zoals we van de originele films ook gewend zijn. Er zaten herkenbare teksten en dialogen in het stuk die een lachsalvo in de zaal tot gevolg hadden.
Er zaten zelfs mensen op hun stoel te swingen. De verrassing was groot toen er dansers tussen het publiek doorliep en met toeschouwers dansten.
Na de voorstelling tijdens het toiletbezoek waren er een aantal dames die de 'moves' uit de voorstelling uitprobeerden. Ik vraag me ook af of dat in de herentoiletten ook gebeurde.
Urmila Jagroep
Straatcoaches

En daar kwamen ze weer even voorbij. In het nieuws weliswaar, want in het echt zie je ze nooit: de straatcoaches. Vier ton is er voor uitgetrokken, voor deze stadscommando's in opleiding. De kleding lijkt verdacht veel op die van de Daan-ploeg, die letterlijk voor het straatvuil zorgt. Ondergetekende heeft ze afgelopen zomer voor het laatst waargenomen in de buurt van 't Oor, richting McDonald's en nog eens elkaar fotograferend bij Side by Side.
En onze burgemeester maar beweren dat ze hun geld dubbel en dwars waard zijn geweest. Hoezo dan, wat hebben ze dan allemaal gedaan? Hebben ze kunnen voorkomen dat er nog meer buschauffeurs in elkaar geslagen zijn? Of hebben ze kunnen voorkomen dat er niet opnieuw terecht boze buschauffeurs zijn gaan staken? Kunnen ze voorkomen dat de mishandelaars van de buschauffeurs voortaan proberen met het openbaar vervoer te reizen?
De burgemeester, die met veel poeha deze straatcoaches geïntroduceerd heeft, mag nu eindelijk wel eens door middel van een resultatenonderzoek aan het Almeerse publiek duidelijk maken dat het vele geld, dat van de belastingbetaler afkomstig is, goed besteed is geweest. En wat gebeurt er als de vier ton op is. We moeten toch bezuinigen. Geld voor peuterspeelzalen is er niet. En, oh ja, het had voor de ouders van het misbruikte meisje uit de Stripheldenbuurt heel fijn geweest als de straatcoaches zich wat meer en direct na het gebeurde met de zaak hadden bemoeid. Was het nou zo moeilijk om een scholier van 15 jaar met behulp van videobeelden en een goed gelijkende compositietekening op te sporen.
Bob Fonhof, Almere Partij