Lezers schrijven

10 december 2008 08:00

De column van Robert Mienstra uit Almere DEZE WEEK van 3 december heeft aardig wat losgemaakt. Het was aanleiding voor Ben Daniels en Rudy Dieteren van een pittige reactie in deze rubriek. Ook de wekelijkse pagina Kijk op de Wijk Bouwmeesterbuurt leverde een reactie op en twee brieven van geïrriteerde Almeerders.


Bouwmeesterbuurt

Naar aanleiding van de pagina Kijk op de Wijk over de Bouwmeesterbuurt, zou ik graag duidelijk willen maken dat er een heel groot verschil is tussen de Bouwmeesterbuurt aan de kant van de Lidl en aan de andere kant van de busbaan. Aan de kant van de Lidl zijn veel sociale huurwoningen, waardoor hier behoorlijk wat mensen wonen die oorspronkelijk niet uit Nederland komen. Dit heeft zijn weerslag op hoe alles eruit ziet, vaak rommel op straat zoals bij de containers bij de Lidl en die vlak bij het gezondheidscentrum is het net een grofvuil-stortplaats. Er zijn daar meer tuinen, die wat minder onderhouden worden of volledig bestraat zijn.
In het deel van de andere kant van de busbaan staan vrijwel alleen maar koopwoningen, nog enkele vrije sector huurwoningen (de meesten zijn ondertussen verkocht).
De sociale cohesie is hier behoorlijk groot, in sommige straten wonen nog veel oorspronkelijke bewoners. Ook hier ligt wel eens iets op straat, maar dat is niets in vergelijking met de andere kant.
Wat aan beide zijden gelijk is, is het slechte onderhoud van het groen door de gemeente. Er zijn allerlei projecten geweest, maar hier zien we niets van terug. Er zijn informatie-avonden geweest, waar aangegeven kon worden, wat de wensen waren voor het Van Eesterenplein. Resultaat, de gemeente doet waar ze zin in heeft en legt alle suggesties naast zich neer. Op de laatste avond kwam de aap uit de mouw, er komt een flat van 8 hoog, waarin ook het gezondheidscentrum komt. Niets leuke speeldingen voor kinderen, geen fontein, geen bankjes om te zitten, ga zo maar door. Zonde van onze tijd, de plannen stonden allang vast. Dit motiveert niet om nog eens naar zo'n avond te gaan.
Positief is, dat we na meer dan 20 jaar eindelijk een soort buurthuis hebben, want al die jaren hadden we niets voor jongeren of ouderen.
Ik woon hier met veel plezier in een eengezinswoning met een grote tuin, de kavels zijn in deze oudere wijk veel groter dan in de nieuwere wijken. De bomen zijn lekker groot. Kinderen kunnen hier heerlijk op een speelveld tussen de woningen spelen.
Corrie Stolk
Niet-functioneren politie

Wederom een staaltje van niet functioneren van de politie in Almere. "We weten de weg niet te vinden naar de wijkagent", dit krijgen wij toch wekelijks te horen. Lees hieronder dan maar weer eens wat de politie zelf weer veroorzaakt…
Geachte Politie Flevoland,
Twee weken geleden heb ik mijn auto een uurtje op de stoep staan om spullen in- en uit te laden en ik krijg een opmerking van een voorbijkomende politieagent (in auto) dat ik op het trottoir geparkeerd sta en snel de auto weg moet halen anders volgt er een boete. Prima, geen probleem.
Het vreemde is dat ik wel een aantal dagen per week een politieauto (Volvo V50) op de stoep geparkeerd zie staan (terwijl er genoeg parkeerplaatsen zijn) voor een woning aan de Waalstraat (Waterwijk). Hebben deze heren andere regelingen dan gewone burgers of is dit weer het zoveelste stukje van uniform-/machtsmisbruik. Past goed in de ophef die al zo lang aan de gang is in Almere en met name in de Waterwijk.
Een geïrriteerde Hans Swart uit Waterwijk
Lieve mensen in het land

Wat is er in godsnaam aan de hand?
Een aantal van ons maakt alles kapot
Geen fiets kan meer zonder dubbel slot
Leuke dingen worden ons door de regering verboden
Lang leve de 10 geboden!!!!!
Wil je boodschappen doen?
Voor je het weet is het pief pang BOEM
Overvallen zijn aan de orde van de dag
Mensen zijn boos en zonder lach
Iedereen doet zijn eigen ding
En val je buiten de boot dan is het einde oefening
Voedselbanken draaien overuren
En velen denken: ach mijn tijd zal het duren
Maar zijn we niet allemaal
Vreselijk asociaal?
Hebben hebben, ikke ikke is dat onze cultuur?
Verschuilen we ons allemaal achter onze eigen muur?
Laten we dit jaar ook weer zo voorbijgaan?
Laten we mensen deze dagen weer in de kou staan?
Blijven we maar klagen?
Zonder onze eigen verantwoording te dragen?
Ik ben er klaar mee en wil het anders gaan doen
Meer respect voor elkaar, hier een knuffel daar een zoen
Ik droom van een wereld waar mensen elkaar omarmen
Waar mensen elkaar met liefde ipv oorlog verwarmen
Een wereld waar mensen weer geven om elkaar
Ik geloof dat ik vandaag ben begonnen
Echt waar!
Miranda Janssen
Columnist Mienstra in peno-pauze

Uw wekelijkse bijdrage van dhr. Mienstra zijn mij en waarschijnlijk velen met mij een doorn in het oog. Deze man moet hoognodig psychische hulp zoeken. Hij is of in de peno-pauze of seksueel gestoord. Elke (waardeloze, niet journalistieke) bijdrage geeft blijk van een seksuele afwijking. Eerdere artikelen over een supermarkt bezoek met een verhaal over een pijpend meisje in een auto met nog andere seksverhalen, gecombineerd met het laatste verslag van een ziekenhuisopname (Almere DEZE WEEK, 3 december) geven aan dat dhr. Mienstra aan een ernstige seksuele stoornis lijdt. Als zijn echtgenote zijn verzinsels leest, benijd ik haar niet. Mijn advies: Stop de samenwerking met hem.
Ben Daniels, Literatuurwijk
PS. Mocht u een alternatief zoeken, dan houd ik me aanbevolen.
Columnist Mienstra heeft puberbrein

Ik zit zojuist uw blad te lezen en weer lukt het Robert Mienstra om mijn humeur te verpesten. Deze week schrijft hij over een wasbeurt in het ziekenhuis. Ik heb geen behoefte om over zijn natte dromen te lezen in de krant. Hij is al jaren bezig met het verspreiden van zijn ideeën en meningen. Prima, maar hoe vaak heeft ie het niet over zogenaamd leuke anekdotes, die ontsproten lijken te zijn aan het brein van een puber?
Ik kan me artikelen van jaren geleden nog herinneren waarin hij iedereen vertelde welke verkeersovertredingen hij had begaan. En trots dat hij was, dat hij niet betrapt was. Het is werkelijk beneden alle peil wat hij tweewekelijks te berde brengt in uw krant.
Ik begrijp niet dat hij nog steeds de kans krijgt om zijn meningen te verspreiden.
Rudy Dieteren, Kruidenwijk