Lezers schrijven

05 november 2008 08:00

Joke Numan

Schrik

De schrik slaat mij om het hart als ik zie wat men allemaal van plan is in onze stad.
Groeien naar 350.000 inwoners? En dat alleen maar om de gemeentekas te spekken, men krijgt nu al de begroting niet rond met het huidige inwonertal en dan wil men ons wijsmaken dat ze dat wel lukt als we er straks 1,5 keer zoveel hebben?
Zoveel meer bouwen om mensen uit de Randstad te huisvesten? De meesten daarvan willen hier nog niet dood gevonden worden! Laten ze liever uitgaan van het oorspronkelijk beoogde aantal, bouw Poort, Overgooi en desnoods het gebied waar nu de 'Ruïne van Almere' staat vol en dat is het dan. Kunnen de huidige inwoners eindelijk eens genieten van hun Almere met genoeg groen en ruimte in plaats van steeds maar in en rond bouwputten te moeten wonen.

Oostvaardersplassen

Vorige week was er te lezen dat de paden op de Oostvaardersplassen zijn verhard door badkamerpuin, onder andere plastic, ijzer, glas, enzovoorts. Dit willen wij natuurlijk niet aangezien de Oostvaardersplassen een heel mooi stukje natuur is, en dat aan de rand van Almere. Het is natuurlijk heel mooi dat er nu (bijna klaar) een verzamel koffie / thee uitkijk post is neer gezet, maar als we op die aangelegde paden lopen zullen we toch iedere keer terug denken aan het artikel van het badkamerpuin waar we dan over heen lopen. Laten we met z'n allen zorgen dat dit stukje natuur ook zo mooi blijft en de dieren zich er thuis voelen.
Dus niet met de brommer of crossmotor door het bos scheuren, niet de honden (los) door het bos laten rennen, geen blikjes, zakjes et cetera zo langs de kant van de weg gooien. We weten het allemaal wel, maar denken er vaak niet bij na wat de gevolgen van dit alles teweeg brengt.
Deze foto heb ik genomen in de bossen van de Oostvaardersplassen in Almere en zo moet het ook blijven.
HB-Fotografie.
Hans Boke