Lezers schrijven

08 oktober 2008 07:00

Ad van Loon

Vreemd Engels

Vermijd aub dat vreemde Engels graag! (bikers enzovoort)
Ik sla zulke artikelen over, of gooi meteen de krant bij het oud papier.

Hoezo slechtste ziekenhuis van Nederland?

Vrijdag 19 september werd ik i.v.m. hartklachten met enige spoed opgenomen in het Flevoziekenhuis in Almere.
Na deze ervaring wil ik graag mijn waardering uitspreken voor al die mensen die zo zorgzaam voor mij en alle anderen op de afdeling hartbewaking en cardio waren. Zoals de ambulancebroeders, de doktoren, de dames van de maaltijdvoorziening, de koks en alle andere medewerkers achter de schermen, maar vooral voor de verpleegsters en verplegers.
Gelukkig heb ik maar een paar dagen van jullie gastvrijheid hoeven te genieten maar jullie waren fantastisch.
E. Stiphout, Almere
Wel of niet toegelaten worden in NOX

Het is zaterdagavond 4 oktober en de jeugd gaat weer uit in Almere. Zo ook onze dochter van 16. Samen met haar vriend en nog een stel naar NOX. Voor onze dochter een speciaal moment waar ze de hele week naartoe leefde, want zij mocht voor het eerst samen met haar vriend uit. Om 22.30 uur spraken zij met vrienden af om samen naar NOX te fietsen. Het was koud en winderig buiten. Eenmaal aangekomen stond er een rij met jeugd te wachten bij de entree, dus sloten onze dochter en vrienden zij zich aan in de rij. Na ongeveer 5 minuten wachten waren zij bij de ingang. De portier vroeg aan een van de jongens van Egyptische afkomst of hij al eens eerder binnen was geweest waarop de jongen nee zei. Dat was blijkbaar voor de portier reden genoeg om hem te weigeren. Een volkomen belachelijke reden, of was de werkelijke reden anders? Hoe dan ook onze dochter en vrienden werden niet in NOX toegelaten. Teleurgesteld wachten zij nog even buiten en zagen dat alle Nederlanders na hun werden toegelaten en dat vele allochtonen geweigerd werden. Hoezo willekeur?
Omdat onze dochter en vrienden toch wilden uitgaan zijn ze naar WAUW gefietst en werden daar gelukkig wel toegelaten.
Nu vragen wij ons echt af wat er toch aan de hand is! Misschien kunnen ze van NOX de toelatingscriteria eens aan ons uitleggen, wanneer wordt iemand wel en wanneer wordt iemand niet toegelaten?
Als ouder van een teleurgestelde dochter heb ik enkele tips voor de directie van NOX. Zoals bekend gaat het financieel niet zo goed met NOX. Nu begrijp ik wel waarom. Misschien is het wel een gouden tip om meer allochtone mensen toe te laten, waardoor er meer omzet kan worden gemaakt.
Een andere tip is de huidige portiers vervangen en mensen daarvoor in de plaats aan te nemen.
Mijn laatste tip is om vooral zo door te gaan, dan komt er vanzelf een einde aan het bestaan van NOX en zal een mogelijk nieuwe exploitant het hopelijk beter doen.
Een verontruste vader (naam bij de redactie bekend)