Lezing over moderne kunst drukbezocht

29 februari 2012 06:00

PARKWIJK – De Volksuniversiteit Almere organiseerde maandagavond 20 februari een lezing met als titel: ‘Schrikt moderne kunst (u) af?’ Uit de opkomst viel op te maken dat dit niet het geval was. Ruim tachtig bezoekers vonden de weg naar het Helen Parkhurst College voor de lezing door Odette Breijinck.


Het bood Breijinck tevens de gelegenheid te toetsen waarom haar eerder geprogrammeerde lezingen onvoldoende belangstelling opleverden. Is moderne kunst te moeilijk voor Almere? Op de vraag aan de zaal of men kunstenaars Louise Bourgeois of Anselm Kiefer kende, gingen hooguit tien handen omhoog. Reden te meer om door boeiende achtergrondinformatie het beeldmateriaal te duiden en te verklaren. Dat moderne kunst wil prikkelen en de beschouwer zowel zintuiglijk als geestelijk wil raken, werd die avond menigeen duidelijk. Dat inzicht en begrip vergroot kunnen worden door achtergrondinformatie ook. En dat is wat de passie van kunsthistoricus Breijinck is: kennisoverdracht. Na afloop verliet de menigte, nog steeds onder de indruk, de zaal.
Dinsdag 6 maart staat er nog zo’n bijzondere lezing op het programma bij de Volksuniversiteit, die gaat over De sublieme schoonheid van afval. Entree is 7,50 euro en de lezing begint om 19.45 uur in het Helen Parkhurst College aan de Bongerdstraat 1.
Meer info: info@volksuniversiteitalmere.nl.