Lichtfeest van de Hindoes door Almere gevierd

21 oktober 2009 06:00

ALMERE - Op verschillende plekken in Almere is vorige week het lichtjesfeest van de Hindoes, Divali, gevierd. Tijdens het lichtfeest wordt de godin Lakshmi vereerd. Hindoes geloven dat zij (materiële) voorspoed, een goede gezondheid en licht in het leven brengt en verdriet wegneemt.


Patiënten en bezoekers van het Flevoziekenhuis genoten afgelopen donderdag van een dansoptreden en ontvingen een attentie tijdens 'Divali'. Het ziekenhuis wil elke mens respecteren in zijn of haar geloof en levenswijze en waar dat maar kan rekening houden met persoonlijke wensen. Dit is een wezenlijk aspect van het zorgconcept Planetree dat het Flevoziekenhuis heeft omarmd. Medewerkers kregen die dag een lunchbuffet voorgeschoteld dat was bereid door collega's met een Hindoestaanse-achtergrond.

OVC

Stichting Sandhi en Stichting Radio Ujala vierden het Divalifeest afgelopen vrijdag in het Oostvaarders College in Almere Buiten. De voorzitter van Stichting Sandhi, de heer Ramsanjhal: "We mogen terugkijken op een zeer geslaagd Divalifeest. Ondanks het slechte weer was de animo voor de fakkeloptocht erg groot. Er hebben ongeveer tweehonderd mensen aan meegelopen met fakkels in de hand. Daarna zorgde de optredens klassieke en modern Indiase dans voor een goede sfeer."
In totaal hebben ongeveer zeshonderd mensen Divali gevierd in het OVC. "De aanwezigheid van andere gelovigen was tevens zeer te waarderen en heeft de feestvreugde doen verhogen. We kunnen zeggen dat we als Almeerders een geslaagd Divalifeest met elkaar hebben gevierd."