Liefdesavontuurtje wordt noodlotsdramaVoorstelling over Joran van der Sloot en Natalee Holloway

29 februari 2012 06:00

HAVEN - Een warme avond op een paradijselijk eiland. Twee zorgeloze jonge mensen spelen het spel van de verleiding en de wederzijdse manipulatie. De theatervoorstelling ‘Met Joran aan zee’ is geïnspireerd op de nog altijd onopgeloste verdwijningszaak van Natalee Holloway op Aruba, maar geeft het uitentreuren vertelde verhaal een interessante nieuwe draai. Op woensdag 7 maart om 20.30 uur te zien in Corrosia! Theater de Roestbak aan de Markt 1.


In 2005 verdwijnt de toen 18-jarige Natalee Holloway op Aruba. Joran van der Sloot legde op de verborgen camera van misdaadverslaggever Peter R. de Vries een bekentenis af, maar dat bleek niet genoeg grond voor een rechtszaak. ‘Er zijn twee soorten mensen’, zegt hij in het toneelstuk dat Rob de Graaf schreef voor Nieuw West. ‘Zij die dumpen, en zij die gedumpt worden.’
Nieuw West is het gezelschap van acteur, mimespeler en theatermaker Marien Jongewaard. Hoewel 'Met Joran aan zee' is geïnspireerd op de onopgeloste verdwijningszaak, heeft De Graaf de werkelijkheid wel naar eigen hand gezet. Logisch, want we weten niet wat er met Natalee is gebeurd, noch wie Joran precies is. Op toneel is Joran de moordenaar, maar niet als enige schuldig. De twee jonge mensen spelen allebei met grenzen.
‘Met Joran aan zee’ wordt gespeeld door Sanne Vogel, Wouter Zweers en Marjon Brandsma. Sanne Vogel en Wouter Zweers zijn in het echt een stel.
Toegang kost 15 euro, 13 euro voor CJP, 65-plussers of studenten en 7,50 euro voor scholieren. Reserveren kan via 036-5215648 of via reserveren@corrosia.nl.