Lingerie is de basis

10 september 2008 07:00

ALMERE - Jacqueline Olivier heeft iets met lingerie. In haar eigen atelier, Atelier Jubbels in de Eilandenbuurt, vervaardigt ze lingerie op maat. "Lingerie is de basis van je kleding. Draagt een vrouw een slechtzittende bh, dan zit de bovenkleding vaak ook niet goed."


Jacqueline vindt het heerlijk om op "kleine schaal te werken", kant borduren op een mooie bh, bustier of korset. De laatste is haar passie, dat vindt ze prachtig. Jacqueline: "En een korset of bustier kan ook als bovenkleding gedragen worden." Verder maakt ze bruidslingerie, protese- en sportbh's allemaal op maat, van elke stof die de klant wil. "Als iemand op vakantie een mooie stof is tegengekomen, dan kan ik daar ook lingerie van maken."
Haar hele leven is Jacqueline al bezig met naaien. Met lingerie maken begon ze vijf jaar geleden, omdat de grotere maten vaak niet in de reguliere winkels te vinden waren, laat staan de leuke modellen. "Nu is dat wel wat verbeterd voor vrouwen met grote maten, maar zelf maken is toch het leukste."
Een lingerieset maakt Jacqueline helemaal zelf. Voor het opnemen van de juiste maat doet ze zo'n 25 meetverrichtingen, tekent de patronen en maakt de lingerie. "En belangrijk is dat de prijs van op maat gemaakte lingerie reuze meevalt, vergeleken met lingerie uit een winkel."
Nu is de actie: een luxe set (bh en slip) voor de prijs van een standaard set. Jacqueline Olivier werkt op afspraak.

Atelier Jubbels

Lanzarotestraat 46
1339 VA Almere
06-24618788
info@jubbels.nl
www.jubbels.nl