Lintjesregen voor vrijwilligers Wereldwinkel

02 december 2009 08:00

CENTRUM HAVEN - Afgelopen maandag kregen alle vrijwilligers van de wereldwinkel een lintje opgespeld van wethouder Johanna Haanstra. Allen zetten ze zich belangeloos in om het leven in ontwikkelingslanden te helpen verbeteren. De lintjes zijn uiteraard fairtrade. Importeur Lanka Lamai liet de lintjes maken door Selective Desings in Sri Lanka, dat gespecialiseerd is in kinderspeelgoed.


Op zaterdag 19 september overhandigde Bert Koenders, Minister voor Ontwikkelingssamenwerking, 12.500 fairtrade lintjes aan de voorzitter van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. De lintjes zijn voor alle vrijwilligers van bijna 400 Nederlandse Wereldwinkels die zich al 40 jaar lang inzetten voor fairtrade. Waaronder ook de vrijwilligers van Wereldwinkel Duka la Dunia. Na het opspelden van het eerste fairtrade lintje, werden de lintjes overgedragen aan de winkelcoördinatoren van alle Nederlandse Wereldwinkels.
Sinds 1976 kent Almere een Wereldwinkel. Ruim 40 vrijwilligers zetten zich daar dagelijks in voor fairtrade en verkopen prachtige cadeauartikelen.
De Wereldwinkel is een fairtrade cadeauwinkel. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in bijna 400 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koopt iemand een cadeau in één van deze winkels, dan draagt hij of zij daaraan bij.