Literatuurwijk is een leuke wijk

29 oktober 2008 08:00

ALMERE - Literatuurwijk is een kindvriendelijke wijk, zo ondervindt Sidika Sari, eigenaresse van buitenschoolse opvang De Lolifantjes aan de Prozastraat 121. Dagelijks maakt zij met de kinderen een wandeling door de wijk of speelt ze met de kinderen op een van de speelterreinen.


"We spelen veel buiten met de kinderen, vooral met mooi weer", vertelt Sidika. Zelf woont Sidika niet in Literatuurwijk maar in Stedenwijk. Haar buitenschoolse opvang is gevestigd in een ruimte van buurtcentrum het Boegbeeld aan de Prozastraat, dus is ze veel in Literatuurwijk te vinden. "De kinderen wíllen ook graag buitenspelen, dus ik ben zo'n vier keer per week te vinden op het schoolplein van basisschool De Omnibus, Letterland of bij het speelterrein bij de busbaan, naast de Archipel. Daar staat een klimrek."
In de herfstvakantie zijn sommige kinderen hele dagen bij Sidika. "Al vanaf zeven uur 's ochtends. Dan gaan we ook wel eens op ontdekkingstocht, dan wandelen we door de wijk. Literatuurwijk is heel kindvriendelijk, overal zijn zebrapaden en rotondes zodat automobilisten niet te hard kunnen rijden. Dat maakt het veilig voor kinderen."
Ook de buurtbewoners zijn vriendelijk. "Ik heb gemerkt dat er om een uur of vijf, zes 's middags veel hangjongeren zijn op de Prozastraat. Jongens die een balletje trappen of zo. Leuke jongeren. Ik maak vaak een praatje met ze of ze helpen met de kinderen. Zij zijn, net als andere buurtbewoners, heel behulpzaam."