Loes en Hein verder met Klein Waterlooplein

20 november 2009 08:00

STAD CENTRUM - Als "een echt snuffelwinkeltje", zo omschrijft Hein Rijnbeek zijn winkel in tweedehands artikelen Klein Waterlooplein. Samen met zijn vrouw Loes runt hij de winkel in 'curiosa': speelgoed, oud kristal, koperwerk, serviesgoed, tweedehands kleding, boeken, platen en klein meubilair 'uit grootmoeders tijd'.


Loes en Hein hebben hun tweedehandswinkeltje aan de Olstgracht 50 in Almere Stad. "We zijn twaalf jaar geleden begonnen met Loesjes Coffeecorner in winkelcentrum 't Circus aan de Grote Markt. Dat moest helaas gesloten worden. 23 ondernemers mochten daar niet meer terugkomen. Vier jaar geleden zijn we begonnen met Lunchroom Loes in de Zoetelaarpassage en nu was het tijd voor iets nieuws. Ik heb altijd al wat gehad met kunst en antiek dus zijn we begonnen met Klein Waterlooplein."
Hein krijgt veel spullen van mensen die hij verkoopt. "Soms bellen mensen dat ze spullen hebben. Die haal ik dan op, ik heb er speciaal een busje voor", zegt Hein. "Zo heeft Klein Waterlooplein ook wat weg van een kringloopwinkel." Op verzoek gaat Hein op zoek naar speciale dingen. "Van de week kwamen er mensen die op zoek waren naar een oud oliestelletje. Daar moet ik dan zelf ook naar op zoek. Of videobanden van De Kleine Zeemeermin, daar vroeg iemand om. Videobanden heb ik nog, kosten 25 cent per stuk."
De achteringang op Lenthehof 50 is geschikt voor rolstoelen en er is voldoende parkeergelegenheid met blauwe zone (maximaal één uur) achter het Deventerpad.
Geopend van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 18.30 uur, zaterdag en koopzondag van 12.00 tot 17.30 uur.

Klein Waterlooplein

Olstgracht 50
1324 EL ALMERE
036-5335108