Lokale afdelingen dierenbescherming gefuseerd

30 april 2010 13:05

ALMERE - De drie lokale Dierenbeschermingen Almere, Flevoland en Noord Veluwe en Gooi & Vechtstreek werken met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2010 samen. De dierenbescherming gaat verder onder de naam Dierenbescherming afdeling Midden Nederland.


De fusie wordt ingegeven door de landelijke organisatie van de Dierenbescherming die het aantal lokale afdelingen van de Dierenbescherming op termijn wil verminderen. Het doel is dat er eind 2012 twintig lokale afdelingen actief zijn. Op dit moment zijn er nog zestig afdelingen.
Het doel van grotere gemeentegrensoverschrijdende afdelingen is dat zij efficiënter kunnen werken. Bovendien kunnen zij zo beter werken aan één herkenbaar gezicht. Tot slot hebben de gefuseerde afdelingen samen meer slagkracht. Zodat ze meer kunnen doen voor dieren die het nodig hebben.
De kerntaken van Dierenbescherming Afdeling Midden Nederland zijn: dierenwelzijn, dierennoodhulp, politieke en maatschappelijke beïnvloeding.
Dierenbescherming Afdeling Midden Nederland is verantwoordelijk voor het dierenwelzijn in een gebied van ongeveer tweeduizend vierkante kilometer, waaronder de gehele Flevopolder.
Mmeer info op almere.dierenbescherming.nl.