Lorenzo (15) organiseert zaalvoetbaltoernooiFantastic Football in Waterwijk

22 april 2009 07:00

WATERWIJK - De vijftienjarige Lorenzo Vers was het zat om altijd maar te moeten zaalvoetballen met matten als doel. Dus vroeg hij de zaalvoetballeider om echte doelen. Begeleider Tommy, werkzaam bij De Schoor, verwees Lorenzo naar de stichting Kan Wél! Jongeren. Zaterdag nam hij in de gymzaal van basisschool De Kameleon de doeltjes in gebruik tijdens een zélf georganiseerd voetbaltoernooi.


De nieuwe doeltjes zijn officieel in gebruik genomen en uitgebreid getest tijdens het toernooi. De kinderen die meespeelden aan het toernooi, in de leeftijd van 7 tot 16 jaar, waren tevreden over de goaltjes. Gerbrand de Lange, van Kan Wél: "De opkomst was minder dan verwacht, want veel kinderen waren vergeten dat ze zelf moeten voetballen op zaterdag. Maar toch was er over de hele dag een gezellige club kinderen en jongeren, die goed gemixt speelden, het ene team nog fanatieker dan de ander."
Lorenzo zelf was ook tevreden. Zijn team, Fantastic Football, ging zelfs met een gouden medaille naar huis. "Het was erg leuk, en ik zou het zo weer willen doen!" Dat gold voor meer spelers. "Deze doeltjes zijn veel beter dan de matten waar we eerst mee speelden. Nu blijft bij een goal de bal in het doel, bij een mat schiet de bal weg en zie je niet of het een echt doelpunt is." Lorenzo is twee maanden bezig geweest met de voorbereidingen voor het toernooi. "Ik heb, samen met teamleden en Gebrand, de zaal geregeld, posters gemaakt en uitgedeeld en een panna-kooi geregeld. Het was leuk om te doen."

Wijkzaalvoetbal

Anderhalf uur per week kunnen jongeren (gratis) zaalvoetballen in de gymzaal van basisschool De Kameleon aan de Lingestraat in Waterwijk. Dat is onder begeleiding van een zaalvoetballeider van stichting De Schoor. Gerbrand: "En deze groep groeit nog steeds. Ook afgelopen zaterdag zat de sfeer er goed in, in dit samenwerkingsverband tussen Kan wél! en de Schoor en uiteraard Lorenzo en zijn kameraden."