'Lost in Love' nieuwe single Ruben Anthony

01 mei 2020 00:00

Door Marcel Beijer

ALMERE – Zanger Ruben Anthony stal de show tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in de bomvolle Grote Zaal van Schouwburg Almere (KAF). Na zijn optreden in The Voice of Holland in 2019 leek ook 2020 veelbelovend. Tot de Coronacrisis toesloeg. Maar de zanger laat zich niet uit het veld slaan. Hij laat van zich horen met zijn nieuwe single Lost in Love en met online-optredens op www.privepodium.live.

"Lost in Love is een vrolijk, uptempo nummer", zegt Ruben Anthony. "Aanvankelijk wilden we het rustige 'Quiet Alone' uitbrengen, maar in deze moeilijke tijd willen we allemaal liever wat vrolijkheid. Ik hoop mensen hiermee een hart onder de riem te steken."

Voor de zanger met felblauwe ogen is Lost in Love ook een persoonlijk nummer. "Ik schreef het twee jaar geleden voor een goede vriend van me en andere goede vriend, de bekende producer Mr. Dutchflower, heeft het nu voor me geproduceerd. Als een verrassing. Een fantastisch gebaar."

Want de coronacrisis hakt er ook voor artiesten flink in. "Collega Charly Luske, ook Almeerder, kwam met het idee van de website Privepodium.live. Op die manier treden we vanuit de huiskamer op. Bezoekers van de site kunnen tijdens de stream-uitzending vrijwillig doneren. "Zo hebben we toch nog wat inkomsten", zegt de zanger die ook merkt dat die optredens niet voor voldoende inkomsten zorgen. "Ik heb daarom een bijbaan genomen bij de Amsterdam Cupcake Company als bezorger van cupcakes, dat past beter bij me dan achter de kassa zitten of zo. Ik ben nu eenmaal een entertainer. Als artiest wil je het publiek een fijne tijd bezorgen. En als ik de cupcakes aflever zie ik ook blije gezichten. Maar natuurlijk hoop ik snel weer op het podium te kunnen staan."

De nieuwe single Lost in Love is te beluisteren via alle bekende streamingplatforms, zoals bijvoorbeeld Spotify. "Ik hoop dat het aanstekelijk werkt en dan we samen deze moeilijke tijd doorkomen."

Bij wie mag Ruben Anthony gratis cupcakes bezorgen?

Wie gun jij in deze moeilijke tijd gratis cupcakes? Speciaal voor lezers van Almere DEZE WEEK houdt Ruben Anthony een bijzondere actie. Hij levert persoonlijk zes cupcakes van de Amsterdam Cupcake Company af bij iemand die dit aardigheidje verdient. Uiteraard op anderhalve meter afstand.

Stuur je mail naar via lezersactie@almeredezeweek.nl. Vergeet niet je adres er telefoonnummer erbij te vermelden en het adres van degene die je wil verrassen!

Ruben Anthony tijdens zijn optreden in Schouwburg Almere (KAF) (Archieffoto: Fred Rotgans)