Louis la Rooy exposeert in Alosery Art Gallery

21 april 2010 07:00

HAVEN CENTRUM - Burgemeester Annemarie Jorritsma opent op zondag 25 april om 15.00 uur de expositie 'The Unique Pieces' van kunstenaar Louis la Rooy bij Alosery Art Gallery aan de Kerkgracht 51. Louis la Rooy is persoonlijk aanwezig om uitleg over zijn werk te geven.


The Unique Pieces laat de vormtaal van Louis la Rooy zien. Het concept lijkt op het eerste gezicht van eenvoud te spreken maar blijkt bij realisatie echter een toppunt van uiterste technisch capaciteit. Vijf glasblazers werken tegelijkertijd aan deze bijzondere 'roll-up' techniek, die in vlakglas-techniek door Louis is ontwikkeld. Door de complexiteit en snelheid waarmee het hete glas moet worden verwerkt is teamwork noodzakelijk.

Uitbundige expressie

Het kleurrijke en speelse karakter van de glasobjecten van Louis La Rooy hebben een dynamische en uitbundige expressie. Louis la Rooy is een van de populairste glaskunstenaars van Nederland. Na zijn studie aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie Amsterdam, kwam zijn carrière goed op gang toen hij in 1968 terug keerde uit de Verenigde Staten. Daar gaf hij les bij de Willet Stained Glass Company. Behalve het realiseren van zijn eigen kunstwerken en projecten, maakt Louis werk in opdracht. Hij ontwierp ook glaskunst van Nederlandse kunstenaars onder wie Corneille, Appel en Wolkers. In 1981 creëerde hij een enorm raam, ontworpen door Rufino Tamayo, een project waarvoor hij bijna een jaar in Mexico verbleef.
De expositie duurt tot en met zaterdag 29 mei. Meer informatie bij Alosery Art Gallery, www.aloseryart.nl, 036-5401360.