‘Bezoek je Buren’ genomineerd voor Appeltje van Oranje

24 december 2008 08:00

ALMERE - Het Oranje Fonds heeft het initiatief ‘Bezoek je Buren’ van Stichting Waterval uit Almere genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2009. Deze jaarlijkse prijs wordt toegekend aan bijzondere projecten die zich inzetten voor structurele ontmoetingen tussen verschillende groepen in de samenleving.


De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar in mei uitgereikt door Prinses Máxima op Paleis Noordeinde. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje in de vorm van een appeltje van oranje, ontworpen en vervaardigd door Hare Majesteit de Koningin, en een geldbedrag van 15.000 euro.
‘Bezoek je Buren’ is één van de tien genomineerde initiatieven. De Stichting Waterval is in 2000 opgericht op initiatief van ouders van scholieren met een Turkse achtergrond met als doel het geven van opvoedingondersteuning en huiswerkbegeleiding voor hun schoolgaande kinderen. In 2004 is Stichting Waterval begonnen met het project ‘Bezoek je buren’, om zelf actief contact te leggen met de Nederlandse buren, omdat dit contact niet vanzelf liep. Door mensen thuis uit te nodigen en meer te laten zien over de eigen gewoonten en cultuur wil men meer begrip kweken voor wie men is, zodat je niet als vreemden naast elkaar hoeft te leven, maar juist als goede buren met elkaar.