‘Bon Bini’ op Het Meesterwerk

09 maart 2011 06:00

TUSSEN DE VAARTEN - ‘Bon Bini’ betekent ‘welkom’ op Bonaire. Brede school Het Meesterwerk heette maandagmorgen 7 maart het bijzondere bezoek Anthony Nicolaas, gedeputeerde van de bijzondere Nederlandse gemeente Bonaire, hartelijk welkom.


Anthony Nicolaas bezocht Het Meesterwerk samen met zijn collega Nina den Heijer in het kader van de bredeschoolontwikkeling op zijn eiland Bonaire. Marja Ewaart, teamleidster van de kinderopvang op Het Meesterwerk heette ze welkom.
Bovendien kreeg de gedeputeerde een intentieverklaring overhandigd van Job van Velsen, directeur Etuconsult, een Almeers bureau dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van vernieuwende onderwijsconcepten en Brede Scholen. Etuconsult begeleidt op Bonaire het proces dat moet leiden tot een brede school in de wijk Noord-Salinja. De intentieverklaring is twee weken geleden tijdens een feestelijke bijeenkomst op het eiland ondertekend door schoolbesturen, kinderopvang, zorginstellingen, het ministerie van OCW, de welzijnsinstelling en door de gezaghebber, de hoogst verantwoordelijke op Bonaire.
Na het officiële gedeelte liet de gedeputeerde zich door Marja Ewaart, teamleidster kinderopvang op Het Meesterwerk, uitgebreid informeren alvorens hij ‘s middags op het vliegtuig terug naar Bonaire stapte.