‘Onderwater met Erik’ bij Stad & Natuur

27 juli 2011 05:00

HOUT – Stad & Natuur organiseert zondag 31 juli de kinderactiviteit ‘Onderwater met Erik’. Samen met kunstenaar Erik Fakkeldij gaan de kinderen zelf aan de slag met een onderstebovenperiscoop en een radiografisch bestuurbare glazen bodemboot. Ook maken zij hun eigen fantasie-onderwatervoertuig.


Onderwaterleven, vissen, techniek en vormgeving komen deze middag bij elkaar. Om 13.00 uur begint er een workshop en om 14.30 uur een tweede. De deelname is gratis, per workshop kunnen er maximaal 25 kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen. Info? Bel 036-5475050 of reserveer via www.kemphaan.nl. De activiteit is in de Waterzaal van gebouw Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1.

Artbots

Erik Fakkeldij is een Almeers beeldend kunstenaar die zich de laatste jaren volledig toelegt op het bedenken en bouwen van robots die hij liefkozend Artbots noemt. Ze lijken nog het meest op mechanische dieren. Dat komt mede door het materiaalgebruik; voor zijn creaties maakt hij veelvuldig gebruik van dierenbotten, rubber, leer, slangenhuiden maar ook kippenpoten en vissen op sterk water. Deze vruchten van moeder natuur combineert hij met minder natuurlijk producten als aluminium, staal en elektromotoren. Al deze materialen wekken een bizarre dierenwereld tot leven.