Luc Krotwaar bij De 30 van Almere

28 september 2009 11:14

BUITEN - Vier toplopers hebben zich ingeschreven voor de 30 van Almere, die komend weekeinde gelopen wordt. De bekendste is ongetwijfeld de meervoudig Nederlands marathonkampioen Luc Krotwaar.


De drie andere lopers hebben al vaker gelopen (en gewonnen) in Almere. Het zijn de winnaar van vorig jaar Stijn Fincioen uit België, Said Kanfaoui uit Gouda en Fransua Woldemariam inwoner van Almere. De vier toplopers zijn gelijkwaardig en zullen voor een spannende wedstrijd zorgen. Daarnaast verwacht de organisatie ongeveer vijfhonderd lopers en loopsters op de dertig kilometer. De meeste van hen zijn in training voor een marathon zoals dit najaar in New York, Amsterdam en Eindhoven.
De recreatie hardloopwedstrijd gaat over 5, 10 of 15 kilometer. Voor de kinderen zijn de afstanden 800 en 1600 meter en voor hun staat er een springkussen. Omdat de loop geen leeftijdgrenzen heeft en geen tijdslimiet kan van zeer jong tot oud iedereen aan deze gezellige loop mee doen. Op het parcours staan verzorgingsposten en iedere kilometer staat aangeven met borden. Lopers kunnen daarom een goede prestatie neer zetten of ervaring opdoen om het juiste tempo te rennen.
Eenmaal over de finish krijgt iedere deelnemer een medaille en is er gratis massage. In de sporthal Almere Buiten zijn douches en kan men bijkomen en napraten in de sportkantine.
De start en finish vinden plaats in de nabijheid van Sporthal Almere Buiten, naast het Oostvaarders College. Inschrijven en omkleden kan in de sporthal, die gelegen is aan de A. Boekenweg 1. Op de site www.de30vanalmere.nl staan de inschrijfbedragen per afstand.

Inschrijving

Via www.de30vanalmere.nl kunt u zich online voorinschrijven. Na-inschrijving is ook mogelijk, zie voor meer informatie op www.de30vanalmere.nl. Inlichtingen: Wouter Ritstier 06-14546182 mail naar info@de30vanalmere.nl.