Luc Krotwaar wint De 30 van Almere

06 oktober 2009 07:00

BUITEN - De organisatie van De 30 van Almere was vooraf al trots dat de bekende hardloper Luc Krotwaar zich had ingeschreven. De favoriet maakte de verwachtingen ook méér dan waar: hij won niet alleen de loop in 1.38'07, maar loste ook het startschot bij de allerjongste lopertjes.


De 30 van Almere is het grootste hardloopevenement van Flevoland. De inschrijvingen kwamen dit jaar langzaam op gang, maar uiteindelijk hebben ruim negenhonderd lopers de weg naar Almere gevonden. Het werd, mede door het mooie weer, een prachtige dag. De dag startte met de kidsrun. Toen scheen de zon al volop. De kinderen werden opgewarmd met een heerlijke dans.
Krotwaar gebruikte De 30 van Almere als voorbereiding voor de marathon van Amsterdam. Het heeft geresulteerd in een prachtige wedstrijd waarin hij met een tijd van 1.38.05 Fransua Woldemarian tien seconden voor bleef. Op de 5 kilometer werd de Almeerder Merlijn Dekker, lid van AV Almere '81, knap derde. Bij de dames werd de loop gewonnen door Miriam van Reijen in 2.02'03.
Voor het organiserende Trim Slim was het een '30 van Almere met een gouden randje'. De organisatie, die door omstandigheden pas laat op gang kwam, is dankzij de fantastische inzet van een groep enthousiaste mensen uiteindelijk prima verlopen.
Volgend jaar viert Trim Slim het vijftienjarig bestaan van 'de 30' op zondag 26 september. Luc Krotwaar heeft beloofd dat hij terugkeert en zijn jeugd(trainers) meeneemt.