Luchtvaartorganisaties hoopvol over doorstart Aviodrome

15 februari 2012 06:00

ALMERE – Het collectief ‘Geef Aviodrome Weer Vleugels’ van samenwerkende luchtvaartorganisaties, de gemeente Lelystad, oud-medewerkers van de Aviodrome en particulieren, zijn hoopvol over de toekomst van het failliete luchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad.


Het collectief heeft de afgelopen weken alles in het werk gesteld om zich te profileren als ‘smeerolie’ tussen de partijen als het gaat om financiële of inhoudelijke aandachtspunten. Ze zit regelmatig bij de curator aan tafel. Indien dit noodzakelijk mocht worden, overweegt het collectief om ook zelf een doorstartplan aan de curator aan te bieden. De deelnemers van het collectief aan dit overleg, alsmede wethouder Fackeldey van Lelystad, omschrijven de mogelijkheid op een doorstart van de Aviodrome als ‘zeer kansrijk’.
De curator van Aviodrome heeft bekend gemaakt momenteel nog te praten met Libéma, een Spaanse en een Nederlandse partij.

Nationale collectie

Het collectief heeft als doelstelling om Aviodrome te laten voortbestaan en daarmee de werkgelegenheid voor zoveel mogelijk medewerkers en de nationale collectie luchtvaarterfgoed te waarborgen. Ook wil het collectief een veiling, en daarmee het uiteenvallen van de collectie, voorkomen.
Meer informatie: www.geefaviodromeweervleugels.nl. Organisaties en particulieren die kunnen bijdragen aan het behoud van de nationale luchtvaartcollectie van Aviodrome, worden verzocht contact op te nemen met het collectief. Dat kan via info@geefaviodromeweervleugels.nl.