Lucifer van theatergroep SubSub alsnog in première

01 december 2020 15:00

STAD CENTRUM - Theatergroep SubSub brengt in december alsnog de eerder geplande voorstelling Lucifer op de planken. Deze is van 2 tot en met 17 december te zien in De Voetnoot aan het Stadhuisplein.

Theatergroep SubSub is het jongerengezelschap van Almere, ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia. De nieuwste voorstelling Lucifer is een theaterstuk met thema's die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema's zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug.

Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het stuk werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in de Amsterdamse schouwburg. SubSub steekt het in een nieuw, modern jasje.

Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt.. Wat doe je? Leg je je erbij neer of kom je in opstand?

Kaarthouders zijn over de nieuwe speeldata op de hoogte gesteld en er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via www.subsub.nl.

(Foto: Claudia Kamergorodski)