Luisteraar Richard Ophuizen wint 25.000 euroVliegende Studio Q-music staat weer aan de grond

01 april 2009 07:00

STAD CENTRUM - Na ruim 240 uur is het Richard Ophuizen uit Wijk bij Duurstede gelukt om de Vliegende Studio van Q-music op de Grote Markt aan de grond te zetten. Afgelopen vrijdag kon hij de laatste drie vragen goed beantwoorden en won daarmee 25.000 euro.


Het zag er aanvankelijk naar uit dat de Vliegende Studio donderdag 26 maart al aan de grond zou komen. Tot twee keer toe stond het grote gevaarte op één meter, maar de beslissende vraag werd fout beantwoord en dus ging de studio een meter omhoog. Maar vrijdag lukte het dan toch.
DJ's Gijs Staverman en Jeroen van Inkel zaten sinds 17 maart in de Vliegende Studio. Ieder uur kreeg een luisteraar een vraag. Bij een juist antwoord ging de Vliegende Studio een meter naar beneden en bij een fout antwoord een meter omhoog. Na het juist beantwoorden van de laatste vraag is Richard gelijk in de auto gestapt om de kraan te bedienen waarmee de studio op de grond werd gezet en kreeg vervolgens 25.000 euro overhandigd.
Iedere dag maakten Gijs en Jeroen hun radioprogramma vanuit het grote gevaarte en daarnaast ontvingen ze bijzondere gasten zoals Annemarie Jorritsma, Nikki, Milow en Racoon. Ze werden iedere ochtend op een bijzondere manier gewekt. Naast een fanfare, draaiorgel en een doedelzak stond ook Henny Huisman met een toeter voor de Vliegende Studio.
Q-music is overal te beluisteren op 100.7 fm, 100.4 fm, de kabel en via www.q-music.nl.