Maak kans op een 'kaasfiets'Graskaas bij De Kaasmakerij

16 juni 2010 07:00

HAVEN CENTRUM - Graskaas. Na de asperges en voordat de nieuwe haring te koop is, ligt de zachte kaas van het voorjaar weer in de kaaswinkels. Nu ook bij De Kaasmakerij in de Marktstraat in Almere Haven.


Eigenaar (en kaasliefhebber) Ardaan de Groot over de seizoenskaas: "Graskaas is lekker mals en zacht. Dat komt omdat de koeien een week of vier geleden weer naar buiten zijn gegaan. Ze eten dan van het gras dat nog niet is aangetast door de hete zomerzon, het is nog pril gras. Dat geeft lekkere melk en is in de kaas te proeven. Zachtere vetten in de melk zorgen voor een jonge en romige smaak van de kaas."
Graskaas rijpt minimaal vier weken in het pakhuis, dan wordt het verkocht. Oudere graskaas kan ook, met acht weken rijpen is het jong belegen. "Maar die van vier weken oud is echt lekker", zegt Ardaan.
Wie bij De Kaasmakerij een stukje graskaas koopt, kan met korting een mosterd-dillesausje kopen. "Die past perfect bij deze kaas." Wijn kan ook. "Die moet vooral niet te strak of droog zijn. Een soepele witte of rode wijn met veel fruit past hier echt bij."

Kaasfiets

Wie tot zaterdag 10 juli een stuk graskaas koopt, krijgt een wedstrijdformulier, waarmee klanten kans maken op een sportieve zwarte Hollandia Bakkersfiets (t.w.v. 299 euro). Ardaan grinnikend: "Het heet een 'bakkersfiets', maar wij noemen het natuurlijk een 'kaasfiets'!"
De Kaasmakerij

Marktstraat 9
1354 LE Almere Haven
036-5341903
info@dekaasmakerij.nl
Geopend van maandag tot donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.