'Maak kennis met D66': zaterdag 21 maart in Grand café JordaaanD66 snelstgroeiende politieke part

18 maart 2009 08:00

STAD CENTRUM - In Almere verdubbelde het ledenaantal van D66, een mooie aanleiding om nog meer mensen kennis te laten maken met de ideeën van de partij. Wie interesse heeft, misschien zelfs wel raadslid wil worden, kan op zaterdag 21 maart terecht in Grand café Jordaaan aan het Belfort in het stadshart. Daar houdt D66 Almere een informele bijeenkomst onder het motto 'Maak kennis met D66'.


Erik Kunst, voorzitter van de D66-afdeling in Almere, is blij met de groei van het aantal D66-leden. Blij, maar niet verbaasd: "Je merkt al een tijdje dat we het goed doen, zowel in de Tweede Kamer als in Almere. Dat heeft te maken met Alexander Pechtold, en de manier waarop hij de partij weer smoel heeft gegeven. Maar voor een deel is het succes ook in Almere bereikt, omdat onze fractie en afdeling druk bezig zijn D66 nog beter op de kaart te zetten. En mensen herkennen zich blijkbaar in ons geluid, zoals we hebben gemerkt bij onze succesvolle actie tégen de inperking van de vrije koopzondag. Net als wij D66-ers zitten Almeerders daar blijkbaar niet op te wachten."

Betrokkenheid vergroten

De groei van het ledenaantal is voor D66 Almere een mooie aanleiding om een informele kennismakingsochtend te organiseren. Afdelingsvoorzitter Kunst: "Almere is een stad waar maar weinig mensen lid zijn van een politieke partij, van welke kleur dan ook. Wij willen de betrokkenheid graag vergroten - niet om nieuwe mensen meteen kandidaat-raadslid te maken, maar om ze actief onderdeel te laten zijn van het grote Almeerse avontuur. Er zijn nog heel wat keuzes te maken in Almere, keuzes die voor lange tijd zullen doorwerken. En we willen mensen op een laagdrempelige manier laten zien dat politiek ook heel leuk kan zijn."
Informeel

De kennismakingsbijeenkomst op 21 maart krijgt nadrukkelijk een informeel karakter: "Wij zijn om te beginnen al niet zo'n formele club, maar we willen vooral dat geïnteresseerden in D66 de informatie kunnen halen die ze willen hebben. Natuurlijk gaan we wel een paar praatjes houden over onze afdeling en over onze gemeenteraadsfractie, maar er zal vooral veel ruimte zijn om te praten met Almeerse D66-ers. In het wild, zeg maar…"
Gratis en vrijblijvende inloop vanaf 11.30 uur. De koffie is vers, de limonade lekker zoet!
Kijk voor meer informatie op internet: www.D66Almere.nl.