Maak kennis met de rodizio bij Latin Fusion

24 september 2008 07:00

ALMERE - Aan het Belfort in het stadshart van Almere is onlangs een nieuw restaurant geopend: Rodizio Churrascaria Latin Fusion. Een prachtig restaurant met gerechten afkomstig uit de Latijns-Amerikaanse keukens, met een bijzondere 'touch': de rodizio.


In Brazilië is de rodizio een eeuwenoud gebruik, in Nederland zijn er nog maar weinig restaurants die deze kookkunst vertonen. "De rodizio is een Braziliaans concept waarbij een variatie aan vleessoorten, maar ook kip, vis en fruit op een spies gegrild wordt", vertelt Robin van Selst.
Een ober komt doorlopend langs de tafels met spiesen verschillende vleessoorten, dan weer vis en dan eens fruit, waar de gasten uit kunnen kiezen. Wie vol zit of even een pauze wil inlassen, geeft dat aan bij de ober. "Verder is er een warm/koud buffet bij. Dit is allemaal 'all you can eat' voor een vaste prijs."
Volgende maand opent ook de eerste verdieping van Latin Fusion, waar gerechten à la carte geserveerd worden. "Daar staan verschillende Zuid-Amerikaanse gerechten op de kaart. Eigenlijk een mix van een Argentijns steakhouse en de Mexicaanse keuken."
De eerste reacties na de opening van het restaurant waren louter positief. "Veel mensen vinden dat het restaurant een mooie inrichting heeft, goede service en lekker eten. En vooral ouders zijn enthousiast over de kinderspeelkamer, waar kinderen kunnen spelen terwijl de ouders rustig eten. Zo hoeven ze geen oppas te zoeken om eens uit eten te gaan."
Aan de bar is er een ruime keuze cocktails met een 'Latino touch', zoals caipirinha, mojito, margharita, pina colada en veel meer. De keuken is open tot 23.00 uur, maar in de bar is het tot laat in de avond gezellig.

Latin Fusion

Belfort 142
1315 VD Almere
036-711 27 20
info@latin-fusion.nl
www.latin-fusion.nl