Maarten Nijland bij ATC Crossduathlon

09 maart 2010 06:53

ALMERE - Na een korte lobby heeft het wedstrijdsecretariaat van het Almeers Triathlon Circuit voormalig professioneel veldrijder Maarten Nijland aan de deelnemerslijst mogen toevoegen. Nijland is tweevoudig Nederlands Kampioen op de cross en heeft maar liefst 16 deelnames aan wereldkampioenschappen op zijn conto.


Momenteel richt de topsporter zijn pijlen op de combisporten, waarbij de modder van de ATC Crossduathlon natuurlijk een logische keuze is. De wedstrijd wordt verreden op zondag 7 maart in het Kotterbos. Cadeau zal Nijland de overwinning in Almere in ieder geval niet krijgen. Ook titelhouder Robert Vlug komt naar Almere om weer een gooi naar de prijzen te doen. Daarnaast staan ook de winnaar van het circuit in 2009, Martijn Boot en de snelle Neosenior Jarrich van Woersem als kanshebber op de lijst.
De wedstrijd heeft drie verschillende afstanden. De allerjongsten lopen eerst 2 kilometer, fietsen 5,5 kilometer op de mountainbike en lopen vervolgens nog 1 kilometer. De middenafstand gaat over 4 kilometer hardlopen, 11 kilometer fietsen en een afsluitende loopronde van 2 kilometer lopen. De lange afstand doet hier nog eens de dubbele afstand van. Meer informatie: www.atcalmere.nl.