Maarten van der Weijden loopt SamenLoop voor Hoop

23 april 2010 07:00

DE VAART - Maarten van der Weijden bezoekt zaterdag 29 mei de Samenloop voor Hoop op de Creative Campus in Almere Buiten. De Olympisch kampioen komt symbolisch de vlam brengen voor kaarsenceremonie die later die avond plaatsvindt.


De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. De estafette begint op zaterdag 29 mei om 16.00 uur en duurt tot de volgende dag 16.00 uur. Centraal staan de survivors (ex-kankerpatiënten en kankerpatiënten) en de teams (tussen de tien en twintig deelnemers). Maarten van der Weijden, ex-kankerpatiënt en Olympisch kampioen open waterzwemmen, wil de survivors ontmoeten en loopt een aantal rondes mee. Natuurlijk deelt hij ook handtekeningen uit en signeert hij zijn boek 'Beter'.

Opbrengst naar wetenschappelijk kankeronderzoek

Het is een evenement met optredens van bandjes, koren, demonstraties, acties van clubs en deelnemende teams. De openingsronde, de kaarsenceremonie en de slotronde zijn speciale momenten.
De gehele opbrengst van SamenLoop voor Hoop gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Dat werpt zijn vruchten af: de vijfjaarsoverleving van mensen met kanker is in die periode gestegen van 25 naar 55 procent. Een resultaat dat mede dankzij evenementen als SamenLoop voor Hoop wordt bereikt.
Maar SamenLoop voor Hoop kent niet alleen financiële baten. De mogelijkheid om warmte en saamhorigheid te tonen en te ervaren zijn belangrijke componenten van dit unieke familie-evenement. Geef je op als deelnemer - individueel of in teamverband, survivor of vrijwilliger. Kijk voor meer info op www.samenloopvoorhoop.nl/almere.