Maatjes op pad met verstandelijk gehandicapten TriadeWervingsactie voor maatjes succes

19 november 2008 08:00

ALMERE - 'Gezocht: Maatjes m/v' is een gezamenlijke wervingsactie van Triade en het Oranje Fonds. Maatjes zijn vrijwilligers die met de verstandelijk gehandicapten van Triade af en toe leuke dingen gaan doen. Vier vrijwilligers hebben zich al aangemeld en kennisgemaakt met de doelgroep tijdens de Triade Wensdag.


Voor de Triade Wensdag zijn de 'maatjes' met vijf deelnemers en begeleiders naar Ouwehands dierenpark in Rhenen gegaan. Na de autorit werd onder het genot van een bakkie koffie en thee nader kennisgemaakt met elkaar. Daarna werd de dierentuin aan een grondig bezoek onderworpen. Tijdens de lunch vertelden de deelnemers over hun woon-, werk- en thuissituatie. Ook vertelden de kandidaten hun verhaal en hun motivatie waarom zij maatje willen worden.
Na de zeeleeuwenshow ging de groep weer richting Almere. Voordat eenieder naar huis ging, werden de eerste afspraken gemaakt voor het vervolg.
Door de Wensdag konden de maatjes contact leggen met elkaar en bekend worden met de doelgroep verstandelijk gehandicapten. Op een ongedwongen manier, direct kennismaken zonder voorwaarden vooraf, werkt dus uitstekend om beide partijen met elkaar in contact te brengen en de eerste stap te zetten.

Leuke dingen doen

Een maatje maakt af en toe tijd vrij om bijvoorbeeld een middag per week leuke dingen te doen met mensen met een verstandelijke beperking van Triade. Om voor deze mensen een vrijwilliger te vinden, wordt er in de periode van 8 november tot 28 november gezocht naar nieuwe maatjes. Er zijn altijd maatjes nodig. Voor een overzicht van de initiatieven in de buurt, kijk op www.ikwordmaatje.nl of op www.triade-flevoland.nl.