Maatschappelijk Almere is er voor iedereen

26 maart 2010 08:00

STAD CENTRUM - Mensen die met problemen te maken krijgen, kunnen of willen hier soms niet over praten. Uit angst, of misschien ook om een andere reden. De gesprekstherapeuten van Maatschappelijk Almere kunnen dan uitkomst bieden. Zij staan altijd paraat, desgewenst 24 uur per dag.


Maatschappelijk Almere is er voor iedereen. Met hun aanpak gaat de organisatie een paar stappen verder dan het reguliere maatschappelijk werk waar volgens de oprichters nogal klinisch wordt omgegaan met hulpvragers. “Een gesprek moet daar binnen een bepaalde tijdsduur afgelopen zijn”, aldus één van de oprichters. “Wij voeren een gesprek dieper en gaan ook op zoek naar de reden achter de hulpvraag: waardoor zijn de problemen ontstaan? Wie daar een vinger achter krijgt, heeft het probleem praktisch al opgelost.”
Voor extreme situaties hebben de therapeuten van Maatschappelijk Almere een speciaal nummer dat gebruikt kan worden in noodsituaties. “Bij geweld brengen we een vrouw bijvoorbeeld direct naar een opvanghuis. Al is het midden in de nacht. En voor de kinderen wordt dan ook nog gezorgd.”
Maatschappelijk Almere is er voor alle hulpvragen, zwaar of licht. Zo zijn er ook specialisten voor opvoedingsproblemen, omgangsproblematiek of andersoortige klachten.
Ook voor bedrijven is Maatschappelijk Almere interessant. “Wanneer bijvoorbeeld een afdeling niet goed functioneert. Ligt dat dan aan Pietje of Jantje, of is er een andere oorzaak? Wij kunnen daar de helpende hand in bieden.”

Maatschappelijk Almere
Busbaan 36-38
Almere Stad
036-8489290
www.maatschappelijkalmere.nl