Maatschappelijke Diensttijd is kans voor Almeerse jongeren

01 mei 2021 09:00

ALMERE – Diverse partners werken samen om de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) in Almere te realiseren. Op donderdag 20 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur wordt een online bijeenkomst georganiseerd voor jongeren in Almere.

Deze bijeenkomst is voor mensen en organisaties die jongeren een kans kunnen en willen geven om hun MDT in te vullen. Tijdens de kick-off vertelt wethouder Roelie Bosch wat het belang is voor Almere en haar jongeren. Ook kan in interactieve workshops met jongeren worden ervaren wat dit kan opleveren.

MDT

MDT is een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te kunnen zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt de samenleving sterker. Jongeren van 14 tot en met 27 jaar doen hun MDT in hun vrije tijd, tijdens een tussenjaar of soms onder schooltijd.

Verjonging vrijwilligers

MDT biedt maatschappelijke organisaties of ondernemers die maatschappelijke doelen nastreven een kans om meer jonge mensen bij hun betekenisvolle werk te betrekken. Dit kan leiden tot een verjonging van hun vrijwilligers, aangezien veel (maatschappelijke) organisaties te maken hebben met een verouderd vrijwilligersbestand. Hier snijdt het mes dus aan twee kanten.

Samenwerkingspartners

In Almere werken Humanitas, De Schoor, VMCA, Academie van de Stad, Stichting Evenaar, Stichting James, Het Baken, Aeres, Hogeschool Windesheim en de gemeente mee aan MDT. Het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg is projectleider van het geheel. Stichting Alexander is als landelijke organisatie voor jeugdparticipatie en participatief jeugdonderzoek als adviseur betrokken.

Aanmelden kan tot 17 mei op de site www.pakjekansinalmere.nl.