Maatschappelijke stage bij BGM in HavenBo en Michelle vragen hemd van het lijf

04 februari 2009 08:00

ALMERE - Bo Bronsveld (15) en Michelle Dijkmans (14) hebben een maatschappelijke stage gelopen bij bewonersvereniging Grienden en Meenten (BGM) in Haven. Ze hielden een enquête en vroegen bewoners het hemd van het lijf over hun buurt en de bewonersvereniging.


Bo uit Waterwijk en Michelle uit Stedenwijk-Zuid zitten bij elkaar in de klas. "We doen Vmbo op het Groenhorst College Almere in Almere Poort en we zijn nu derdejaars", zegt Bo. Michelle koos voor deze school omdat ze "toen iets met dieren wilde doen. Daar leer je veel over." Nu ligt Michelles interesse meer op het maatschappelijke vlak. Beiden wilden door deze stage bij BGM meer van vrijwilligerswerk te weten komen: "Hoe het is, en of het veel werk is."
Edo van Tienen, voorzitter van BGM, begeleidde de twee stagiaires en gaf hen de opdracht een enquête te houden over de bewonersvereniging en de buurt. "Ze zijn inderdaad wel geschrokken hoeveel werk het is om bijvoorbeeld een graffitiworkshop te organiseren voor de buurt. Een leuke middag voor bewoners houden, kost veel voorbereidingstijd."
Tijdens hun enquête viel het de stagiaires op, dat de reactie van bewoners 'bij elk huis zo verschillend was'. Bo: "Sommigen wilden niks met je te maken hebben en anderen boden ons zelf drinken aan!" Van Tienen kijkt terug op een intensieve week. "Het was heel leuk samenwerken en ik heb ook nog heel bruikbare tips van de dames gekregen voor onze nieuwsbrief en website. Erg leuk!" (Foto: Fred Rotgans)