Manon Sibbald verruilt BV Almere voor DKC

20 april 2020 00:00

PARKWIJK – Na twaalf seizoenen voor BV Almere te hebben gespeeld, gaat Manon Sibbald de landskampioen verlaten. Volgend jaar komt ze uit voor DKC. Bij de Haagse club spelen onder andere Nederlands kampioen Mark Caljouw en ook haar vriend Thomas Wijers.

Manon begon haar badmintoncarrière op haar tiende bij BC Zeewally, waar haar vader Max trainer was. Hoewel Manon ook aan judo deed en fanatiek hockeyde, koos ze uiteindelijk voor badminton. Na twee jaar bleek ze een uniek talent te zijn en stapte ze over naar Nijkerk om daar 1e klasse te gaan spelen.

Dat Manon goed kon badmintonnen was ook bij BV Almere niet onopgemerkt gebleven en zij waren maar wat blij dat Manon in 2008 naar Almere kwam. Daar maakte ze na drie jaar haar opwachting in de hoofdmacht en was sinds het seizoen 2011/2012 een vaste waarde.

Niet alleen in het enkelspel maar ook zeker in het dubbel heeft Manon laten zien uitstekend uit de voeten te kunnen. In 2013 werd ze daarin Nederlands jeugdkampioen met Myke Halkema. In 2012 nam Manon zelfs nog deel aan de Wereld Jeugdkampioenschappen in Japan en reikte ze tot de derde plaats in de nationale ranking.

Manon Sibbald (links) verlaat BV Almere. (Archieffoto: Aangeleverd)