Marian Bellinga stept voor Het Poorthuis

08 februari 2012 06:00

HOMERUSKWARTIER – De Almeerse Marian Bellinga hoopt op vrijdag 17 februari een nieuw record aantal kilometers te gaan steppen voor woonproject ‘Het Poorthuis’. Bellinga zal negentig kilometer afleggen op de step. Hiermee hoopt zij 10.000 euro sponsorgeld binnen te halen.


Vijf Almeerse gezinnen hebben het initiatief genomen voor ‘Het Poorthuis’. Een gebouw waarin zij, naast de eigen woningen, die zij zelf bekostigen, een ontmoetingscentrum en drie opvangplekken voor jongeren hopen te realiseren. In het Poorthuis zal een mogelijkheid komen voor begeleid wonen onder andere voor tienermoeders met een kindje, zwerfjongeren of jongeren waar even geen plek voor is. Ook komt er een ontmoetingscentrum met activiteiten gericht op de buurt. Het project zal voornamelijk door vrijwilligers en de bewoners worden vormgegeven.
Om de eerste paal van het begeleid wonen en het ontmoetingscentrum te kunnen slaan is 150.000 euro nodig. Initiatiefnemer en toekomstig bewoner Mark Zeldenrust: “We hebben al een groot deel van dit bedrag opgehaald, maar hebben nog ongeveer 70.000 euro nodig. Daarna hebben we nog eens 150.000 euro nodig om het project af te bouwen. We verzamelen dit bedrag met heel veel acties die door onszelf of door andere mensen worden georganiseerd. Zo organiseert iemand binnenkort een kledingbeurs. Daarnaast zijn we in gesprek met fondsen, bedrijven en particulieren die hun steentje bij willen dragen.”
Marian is voor haar poging op zoek naar bedrijven en particulieren die haar willen sponsoren. Sponsoren kan via www.hetpoorthuis.nl. Daar is ook meer informatie over dit project te vinden.