Marian Dashorst (groep 3 Bommelstein) 40 jaar in dienst

22 maart 2021 09:50

LANDGOEDERENBUURT – Dat ook in coronatijd een collega in het zonnetje gezet kan worden bewijst basisschool Bommelstein in de Landgoederenbuurt. Groep 3-leraar Marian Dashorst is 40 jaar juf, waarvan ze het grootste deel bij ASG (Almeerse Scholen Groep) werkte.

Het mooiste aan het onderwijs vindt Marian de onbevangenheid van leerlingen. De bijzondere mijlpaal werd gevierd met ontbijt op bed, een groot applaus op een versierde school en een feestoptocht met leerlingen door de wijk. Het meest bijzonder waren alle complimenten, vertelt Marian een paar dagen na de feestdag. "De mens kan maar een x aantal lieve woorden hebben en dan is het emmertje vol. Nou, die liep wel over, het was ongelofelijk."

ASG

Al zeker 35 jaar van haar 40-jarige loopbaan werkt Marian op scholen van ASG. Marian: "Ik kwam solliciteren op De Klaverweide in Almere Haven. Ik woonde nog niet in Almere en ging op tijd weg, dan kon ik voor mijn gesprek nog even ergens koffie drinken. Maar er was he-le-maal niks, afgezien van een paar huizen. Ik heb maar een paar rondjes door het zand gelopen." Marian werd aangenomen op De Klaverweide en voelde zich al snel thuis binnen ASG. "Het was ons kent ons. Dan kwam er weer een nieuwe school bij, kende je de directeur en gingen we daar op de borrel."

Hoofd, hart, handen

De visie van Marian: 'leren doe je met je hoofd, hart en handen', bleek perfect aan te sluiten bij het daltononderwijs van Bommelstein. "Ik ben hier dolgelukkig. Ging onlangs zelfs van een vier- naar een vijfdaagse werkweek." Ook begeleidt Marian maar liefst vier stagiairs. Marian is dan ook niet weg te denken als juf op Bommelstein. Of, zoals een leerling tegen haar zei: "Als je 90 jaar juf bent bij ons in de klas, komt er dan weer een feestje?"

Kunstwerk

Voor haar jubileum trakteert Marian (tevens cultuurcoördinator op Bommelstein) de school op een kunstwerk. Alle leerlingen van de school gaan na de coronaperiode in de school aan de slag met een enorme muurschildering in de hal. Oud-directeur en kunstenares Paulien van Roon gaat hierbij helpen.