Marije van Huigenbosch naar Jeugd Olympische Spelen

30 november 2011 06:00

ALMERE – Bobslee-pilote Marije van Huigenbosch (18) heeft zich dit weekend in het Oostenrijkse Igls geplaatst voor de Jeugd Olympische Spelen. Zaterdag werd ze eerste tijdens de laatste kwalificatiewedstrijden in Winterberg.


In twee runs had Marije, van Atletiekvereniging Almere ’81, beide keren de snelste starttijd en de snelste eindtijd waardoor haar eerste plaats in het klassement niet gevaar kwam. Zondag kwam ze opnieuw in actie tijdens twee runs. De eerste run liep niet goed en werd ze tweede, de vierde en laatste run ging weer als vanouds en werd ze eerste met de snelste start- en eindtijd. In het eindklassement van de kwalificatiewedstrijd is Marije eerste geworden waardoor ze zich definitief geplaatst heeft voor de Jeugd Olympische Spelen.
Woensdag 4 januari 2012 is de overdracht van de Olympische ploeg onder leiding van oud-schaatser Carl Verheijen. De Jeugd Olympische Spelen beginnen 13 januari 2012 in Igls en eindigen zondag 22 januari. Marije komt op de laatste dag van de Olympische spelen in actie.