Marlies in Peking

17 september 2008 07:00

Elke maand vertelt Olympisch roeister Marlies Smulders in Almere DEZE WEEK over de weg die zij met haar roeiploeg aflegt op weg naar een Olympische medaille op de Spelen van Peking 2008. Vandaag column nummer twaalf - in Peking.


Zilver met een Gouden Rand

Hij is binnen, de Olympische plak van Beijing 2008! Ondanks dat het zilver is, voelt het als goud. De Britse commentator zei nog tijdens de voorbeschouwing: "the Dutch are always in for Olympic surprises." Onze race was inderdaad ongelooflijk: na zo'n 1500 meter op de vierde plek te hebben gelegen, riep onze stuurvrouw dat als we nog iets wilden, we het nu moesten doen. Ik dacht nog, toen ik even opzij keek in de laatste 500 meter, 'hoe gaan we dit in hemelsnaam doen?!' Maar door de tunnel van geluid van het publiek waar we in roeiden, dacht ik 'het moet wel erg spannend zijn!' Ik maakte me geen zorgen meer. 'Ogen dicht en gaan! We weten precies hoe het moet, dit hebben we zo vaak geoefend!'
Waarschijnlijk bedachten we dat in de boot allemaal op hetzelfde moment, want we spoten werkelijk door het water en haalden een persoon per haal in. Vanaf de kant, hoorden we achteraf, leek het net alsof die andere ploegen stil lagen. Vanaf een vierde plek stoven we van de derde meteen door naar de tweede plek. Met drie honderdsten voorsprong op de Roemenen (drie maal Olympisch Kampioen) wonnen we het zilver. Amerika won goud. Het was hetzelfde podium als in Athene, alleen nu staan we een trapje hoger. Een geweldig gevoel is dit, door met een laatste interval als deze Olympisch zilver te winnen. Alles is dus nog steeds mogelijk, ook op het allerhoogste niveau. Gewoon blijven knokken.
Voor meer foto's en de laatste ontwikkelingen, check de site www.vrouwenacht.nl.