Matt Hallmann uit Almere geïnstalleerd in Derde Kamer

10 september 2008 07:00

ALMERE - Uit ruim 450 aanmeldingen is de Almeerder Matt Hallmann geselecteerd voor één van de 150 leden die het schaduwparlement vormen voor ontwikkelingssamenwerking: de Derde Kamer. In het weekend van 12 en 13 september wordt hij officieel geïnstalleerd.


"Ik ben via de PvdA, waarvoor ik gewestelijk vertegenwoordiger en secretaris in de jongerenafdeling ben, in contact gekomen met de Derde Kamer", vertelt Matt. "Voor mij ligt de nadruk op jongeren. Ik ben zelf pas 20 jaar oud en ben er van overtuigd dat jongeren meer betrokken moeten worden, ook bij de grote problemen."

Jongerenkunst uit ontwikkelingslanden

De Derde Kamer is het schaduwparlement voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland. Het is een platform om aandacht te vragen voor internationale wereldproblematiek. Matt Hallmann en de overige leden gaan zich dit jaar inzetten om politici en Nederlanders te betrekken bij internationale samenwerking. Om dit te bereiken schrijven Derde Kamerleden moties gericht aan de politiek én organiseren ze activiteiten in de eigen regio. Matt Hallmann wil onder andere een tentoonstelling met jongerenkunst uit ontwikkelingslanden organiseren. Een ander plan is om een middelbare school uit Nederland kennis te laten maken met leerlingen uit ontwikkelingslanden. Volgens Hallmann is bewustwording van de problematiek een eerste stap die genomen moet worden.
Ervaringsdeskundigen

Leden van De Derde Kamer zijn allen vrijwilligers. Ze zetten zich in omdat ze zich niet neer willen leggen bij armoede en onderdrukking in de wereld. De dertig leden uit de verschillende ontwikkelingslanden hebben een zeer belangrijke stem als ervaringsdeskundigen. Zij komen dit jaar onder meer uit Malawi, Bangladesh en Colombia.
Meer informatie over De Derde Kamer is te vinden op www.dederdekamer.org.